DOLAR 32,4997
EURO 34,9321
ALTIN 2.433,52
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Snapdragon 865 hakkında önemli sızıntı!

22.09.2019
A+
A-

Geçtiğimiz yıl birçok amiral gemisine güç veren Qualcomm’un Snapdragon 855 işlemcisi performansıyla da dikkatleri üstüne toplamayı başarmıştı. Qualcomm’un yeni işlemcisinin de detayları çıkmaya devam ederken bugün Japonya’dan önemli bir rapor sızdırıldı.

Sızdırılan rapora göre şirket 24 Eylül Salı günü Qualcomm yeni nesil işlemcisi Snapdragon 865’i tanıtacağı yönünde spekülasyonlar var. Gelecek yıl üst seviye Android cihazlarda bulunması beklenen yeni işlemci, 7nm EUV işlemi kullanılarak Samsung tarafından üretilecek.

Yeni işlemcide Snapdragon 855 Mobil Platformunun overclock edilmiş bir sürümü olan Snapdragon 855 Plus’a göre yüzde 15‘lik bir iyileştirme ve verimlilik sunulması bekleniyor. Ancak 24 Eylül’de yapılacak duyurunun başka bir nedeni de olabilir.

Diğer neden olarak ise Xiaomi’nin Salı günü tanıtacağı Xiaomi Mi 9 Pro 5G, Xiaomi Mi Mix Alpha ve diğer gizemli Xiaomi modelinde kullanılması beklenen Snapdragon 855 Plus’ın güncellenmiş bazı özellikleri olabileceği düşünülüyor.

Xiaomi’nin Salı günü tanıtacağı amiral gemisi modellerin tümünde Snapdragon 855 Plus işlemci kullanılması bekleniyor ve Xiaomi’nin Qualcomm etiketiyle Weibo’da paylaştığı “3” yazan gizemli görsel de buna işaret ediyor gibi gözüküyor.

Salı günü yeni işlemci Snapragon 865 tanıtılacak mı tanıtılmayacak mı hep beraber göreceğiz. Tanıtılması durumunda tüm detaylarını sizlerle paylaşıyor olacağız. Beklenen işlemcinin sızdırılan performans testlerini de aşağıda bulunan haberden inceleyebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.