DOLAR 32,5798
EURO 34,9832
ALTIN 2.425,63
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Snapchat tasarımına karşı 1 milyon imza!

15.02.2018
A+
A-

Change.org üzerinden uygulamanın geliştiricisi Snap Inc. aleyhine açılan Snapchat tasarımı değiştirme odaklı kampanyada 1 milyondan fazla imza toplanması dikkat çekiyor. Hedefin 1,5 milyon olduğu kampanyanın daha çok imza toplamasına ise aldatıcı bir tweet sebep oldu. Paylaşılan tweet’in 50 bin kez retweet edilmesi ile şirketin tasarımı değiştirebileceği iddia edilmişti. Tweet’in 1,5 milyondan fazla retweet edilmesi ise ayrı bir konu.

Öte yandan, birçok kullanıcının haftasonunda görmeye başladığı yeni tasarıma gelen tepkiler şirketin umurunda değil gibi gözüküyor. Kullanıcıların tasarıma alışacağının altını çizen şirket, topluluğun kullandıkça bu tasarımdan memnun olacağını ileri sürüyor.

Arkadaşlardan ve ünlülerden olan içerikleri ayıran güncelleme ile kullanıcılar sola ve sağa kaydırma ile içerikler arasında gezinebiliyor. Benzer yaklaşım Facebook tarafından da benimsenmeye başlamış durumda. Facebook arkadaşlarınızın paylaşımını öne çıkartırken, markalardan ve diğer sayfalardan gelen içerikleri daha geri plana itme stratejisine yöneldi. Tabii ki platformun bunu reklam almak için yaptığını görmek zor değil.

Ek olarak, Snapchat’in arkadaşlar bölümünden çok sayıda takipçisi olan ünlü ve fenomen gibi yüksek profilli kişileri ayırmakla hata yaptığı düşünülüyor. Şirketin bu kişilerin uygulama için olan değerini fark edememiş olduğu ve onları marka olarak gördüğü ifade ediliyor. Kullanıcıların ise bu kişileri gerçekten sevdiği için etmek istediğine dikkat çekiliyor.

Bakalım Snapchat, önümüzdeki dönemde geri adım atmak zorunda kalacak mı?

:: Yeni tasarım hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.