DOLAR 32,2703
EURO 34,6865
ALTIN 2.408,67
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Dünya Kadınlar Günü Doodle Oldu!

07.03.2018
A+
A-

Google her özel günde olduğu gibi Dünya Kadınlar Günü içinde özenle hazırlanmış bir Doodle yayınladı.

2018 yılı için yayınlanan Doodle dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan kadınların gönderdiği hikayeler üzerine kuruldu. 12 farklı hikayenin yer aldığı Doodle’da; aşk, güven, mücadele ve hastalık gibi konular ele alınmış.

Dünya Kadınlar Günü Nedir?

Dünya Kadınlar Günü veya Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak adlandırılan özel gün kadınların sosyal ve siyasi hayatını geliştirmesine yardımcı olmak ve ekonomik, sosyal ve siyasi başarılarını kutlamak adına her yıl 8 Mart’ta kutlanıyor.

8 Mart 1857’de New York’ta fabrikayı protesto eden emekçi kadınlar fabrikaya kilitlenmiş ardından çıkan yangın 129 kadın işçinin ölümüne sebep olmuştu.

Bu olaya tepki olarak 1910 yılından itibaren 8 Mart tarihinin Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasına karar verildi. Ülkemizde 1921 yılında ilk kez Emekçi Kadınlar Günü adıyla kutlanmaya başlanan bu özel gün, olayın gerçekleştiği ABD’de ise ancak 1977’den itibaren kutlanmaya başlandı.

:: Google’ın 8 Mart için hazırladığı Doodle’ı nasıl buldunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.