DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Snap, Çalışanlarının %20’sini İşten Çıkarıyor: Uygulamalarda da Değişiklikler Yapılacak

02.09.2022
A+
A-

Dünyada yaşanan ekonomik kriz dev şirketleri vurmaya devam ediyor. Pandemi sonrası ekonomide yaşanan dalgalanmalar yüzünden birçok şirket küçülmeye gitmeye ve çok sayıda çalışanını işten çıkarmaya karar vermişti. Şimdi bu şirketlerin arasına milyonlarca kullanıcısı olan Snapchat uygulamasının sahibi olan Snap Inc.’de katılıyor.

Sosyal medya şirketi Snap, yaşanan ekonomik sorunlardan sonra maliyetleri düşürmek amacıyla belli bir oranda çalışan sayısını azaltmaya karar verdiğini açıkladı. Snap’in Üst Yöneticisi Evan Spiegel, şirket çalışanlarına, gelir artışında yaşanan düşüş yüzünden daha fazla kayıp vermemek için şirketin maliyetlerini azaltmaya karar verdiğini belirten bir mesaj gönderdi.

Snapchat’te ve bazı uygulamalarda da değişiklikler yaşanacak

Snap uygulama

Spiegel, Snapchat’in Discover (Keşfet) kısmında çıkan snaplerin yanı sıra uygulama içindeki oyunlar ve dış geliştiriciler tarafından oluşturulan mini uygulamalarını da kaldıracağını açıkladı. Ayrıca şirketin Nisan ayında piyasaya sürdüğü kendi kedine uçan kameralı drone’u Pixy’de piyasadan çekilecek. Ayrıca şirketin, bir haritada arkadaşlarınız nerede olduğunu görmenizi sağlayan Zenly uygulamasını ve 2020’de satın alınan ve TikTok benzeri bir uygulama olan Voisey’in de artık kullanılamayacağı açıklandı.

Şirketin yöneticisi, işten çıkarma yapmamak için önemli sermaye rezervleri oluşturduklarını ve diğer alanlardaki harcamaları azalttıklarını açıkladı. Ancak gelir artışında yaşanan düşüsün ardından bu sonuçlarla yüzleşmeleri gerektiğini belirten Spiegel, bu yüzden 6.400 olan çalışan sayısını %20 oranında azaltmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Spiegel, gelir artışını yeniden hızlandırmak adına çeşitli çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Aynı zamanda büyüme, gelir artışı ve artırılmış gerçeklik olmak üzere 3 stratejik önceliğe odaklanmak için yeniden yapılanmaya gittiklerini belirterek, bu alanlara doğrudan katkısı olmayan projelerin durdurulacağını ve yatırımların da önemli ölçüde azaltılacağını açıkladı.

Snap’in maliyetlerini azaltmaya yönelik aldığı bu kararlardan sonra yaklaşık 500 milyon dolarlık bir tasarruf sağlaması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.