DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Sizi daha hoşlanılabilir biri haline getirecek 3 ipucu

23.12.2017
A+
A-

Sizinle konuşan kişiye karşı eğilin

Biri sizinle konuşurken karşınızdaki kişiyi dikkatle dinlediğinizi ve anlattığı şeylerle ilgilendiğinizi belli etmek için ona karşı eğilin. Bu konuşmaya hevesli olduğunuzu karşı tarafa göstermenin sözsüz bir yoludur. Bu sayede karşınızdaki insan sizinle konuşurken rahatlar ve iletişim kurmak konusunda daha hevesli olur. Bu da yeni bir arkadaş kazandığınız anlamına gelebilir.

Konuşurken insanlara karşı eğilmeniz onları önemli hissettirir. Bu nedenle orada olmak istediğinizin altını çizmek için konuştuğunuz kişiye doğru hafifçe eğilin ve söylediği hiç bir kelimeyi kaçırmadan söylediklerini dinleyin.

Sizi daha hoşlanılabilir biri haline getirecek 3 ipucu

Sorular sorun

İnsanlarla sohbet ederken küçük tuzaklara düşmek kolaydır. Bu nedenle karşınızdakiyle bir bağlantı kurmak istiyorsanız ona kendisiyle ilgili sorular sormaktan çekinmeyin. Bu sorular ‘Nerede oturuyorsun?’ ‘Neler yapıyorsun?’ gibi basit ve genel sorular olmasın. Karşınızdakine daha özel ve onun düşünmesini sağlayacak sorular sorun. Örneğin; ‘Boş zamanlarında neler yapıyorsun?’ ‘Bu işte çalışmaya nasıl karar verdin?’ ‘Para kazanmak zorunda olmasan ne yapardın?’ gibi karşı tarafında size kendini anlatmak isteyeceği sorular sorabilirsiniz.

Bu sayede karşı taraf çok iyi bildiği kendisi hakkında sazı eline alacak ve sizinle konuşmaktan keyif alacaktır.

Karşınızdakinin adını kullanın

İnsanlar kendi isimlerini duymayı çok severler. Konuşurken birinin adını kullanmak, güven ve beğeniye götüren saygı ve kabul anlamına gelir. Adımız bizi diğerlerinden ayıran ilk bireyselliğimizdir. Bizim ilk ünvanımız ve kimliğimizdir. Bu yüzden de onu duymayı severiz.

Eğer karşınızdaki kişide iyi bir intiba bırakmak istiyorsanız karşınızdaki kişinin bireyliğine vurgu yapın ve onun adını sık sık kullanın. Bu aranızda bir çekim olmasını sağlayacaktır.

Sizi daha hoşlanılabilir biri haline getirecek 3 ipucu

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.