DOLAR 32,2967
EURO 34,7113
ALTIN 2.408,54
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Siyah Zeytin Satın Alırken Özenli Olun

05.07.2020
A+
A-

Zeytinlerin olgunlaşma süreci 4-6 ay sürmektedir. Lakin bu sürenin kısaltılması için zeytinde badana kullanıldığı ortaya çıkarıldı. Uzmanlar zeytindeki hilelere aleyhinde titiz olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.

ZEYTİNİN ÇEKİRDEĞİNİN RENGİ ÖNEMLİ!

Özellikle siyah renkte tezgahlarda bulunan zeytinin hileye açık olduğunu açıklayan uzmanlar çekirdeğin fazla siyah olmaması gerektiğini belirtmektedirler. Zeytinin, dalından koparıldığı gibi yenilmeyecek tek çekirdekli meyvedir. Çünkü içerisinde acılık taşıyan bir madde bulunur. Bu acı tadın giderilmesi için de kostik denilen bir hava verilerek koyulaşması sağlanır ve bu acılık değil edilir. sonra da zeytine renklendirici maddeler katılabilir. Bunlar zeytin tebliğinde bulunan renklendirme amaçlı kullanılan maddelerdir. Bu maddelerin kullanılması yasaldır. Ama uyarı edilmesi gereken noktalardan biri; zeytin açıldığı süre elle morumsu, pembemsi bir renk bulaşmaması gerekmektedir. Çekirdeği, kahverenginden mora dönük bir renkte olmalıdır. Her çekirdeği siyah olan zeytin boyalı zeytin değildir lakin çok aşırı siyah olmaması gerekmektedir. Yendiğinde de ekşi bir lezzet bırakmaması gerekir.

Siyah zeytin alırken tadım gerçekleştirmek epeyce önemlidir. Zeytinin çekirdeği aşırı siyah olmamalıdır. Zeytinin çekirdeği mora kaçan kahverengi tonlarda olması badana katılmadığı anlamına gelir. Siyah zeytinin daha aydınlık olması için artı miktarda badana maddesi kullanılmaktadır. Ayrıca kostik havuzlarda artı bekletilmektedir. Bu afiyet açısından epeyce tehlikelidir.

İLİşKİLİ HABERLER Her Gün Kaç Tane Zeytin Yemek Gerekir? Tok Tutan Zeytin Çorbası Tarifi

Her Gün Kaç Tane Zeytin Yemek Gerekir? Tok Tutan Zeytin Çorbası Tarifi

İnsan Sağlığı İçin En Faydalı Besin!

İnsan Sağlığı İçin En Yardımcı Beslenme!

Bilim İnsanları En Faydalı Besinleri Açıkladı

Bilim İnsanları En Faydalı Besinleri Açıkladı

Zeytinli Poğaça Tarifi

Zeytinli Poğaça Tarifi

İLİşKİLİ GALERİLER Zeytinyağıyla Temizlenebilecek Eşyalar

Zeytinyağıyla Temizlenebilecek Eşyalar

Saçların Cilası: Zeytinyağı!

Saçların Cilası: Zeytinyağı!

Her Gün Yarım Kaşık Zeytinyağı Tüketin

Her Gün Yarım Kaşık Zeytinyağı Tüketin

Zeytinin Faydaları Nelerdir?

Zeytinin Faydaları Nelerdir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.