DOLAR 32,1993
EURO 35,0283
ALTIN 2.499,34
BIST 11.059,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Yumurtayı Kartonundan Çıkarmayın!

30.07.2020
A+
A-

Her gün ihtiyacımız olan vitamin ve proteinlerin bir kısmını yumurta yiyerek sağlıyoruz. Özellikle yumurtaları dolaba koymak için kartondan çıkartırız ama bu durum sandığınız kadar sağlıklı olmayabilir.

YUMURTALARI KARTONUNDAN ÇIKARMAYIN

Karton yumurtaları korur. Ancak kartonun bir başka işlevi var. Buzdolabında bulunan yiyeceklerin kokularının yumurtaya gözeneklerden geçmesini önler. Bununla birlikte pişmemiş yumurta kabuklarında çeşitli bakteriler vardır. Yumurtaları kartonundan çıkarıp, buzdolabında temas ettiği farklı yiyeceklere bu bakterileri geçmesi çok kolay olacaktır.

Ancak yumurta piştikten sonra kabuğundaki ve kendisindeki bakteri riski ortadan kalkar. Ayrıca kutuların üzerinde son kullanma tarihleri bulunduğu için yumurtayı ne zaman aldığınızı ve ne zamana kadar tüketmeniz gerektiğini bilirsiniz.

UMURTANIN TAZE Mİ BAYAT MI OLDUĞUNU NASIL ANLARIZ?

Büyük bir bardak alın. Ardından içine su doldurun. Sonra içi su dolu bardağa yumurtayı koyun. Yumurta suya batıp yatay duruyorsa taze, yarı yatay durursa 8-10 günlük, suyun yüzeyine çıkıyorsa bayat demektir.

Ayrıca yumurtayı kırınca da taze olup olmadığı anlayabilirsiniz. Taze yumurta kırıldığında sarısı dağılmaz, bombeli bir şekilde kalır, rengi parlak sarıdır ve yumurtanın akı sarısından kolay bir şekilde ayrılmaz. Bayat yumurta kırıldığında ise sarısı yassılaşır ya da dağılır, yumurta akının akışkanlığı azalmıştır, su gibidir.

İLİşKİLİ HABERLER Yumurta Diyeti Zayıflatıyor

Yumurta Diyeti Zayıflatıyor

Yumurtalık Kanser Belirtileri

Yumurtalık Kanser Belirtileri

Yumurtanın Cilt ve Saç Bakımındaki Mucizeleri

Yumurtanın Cilt ve Saç Bakımındaki Mucizeleri

Yumurtalı Semizotu Tarifi

Yumurtalı Semizotu Tarifi

İLİşKİLİ GALERİLER Tek Yumurta İkizlerine Sıkça Sorulan Sorular

Tek Yumurta İkizlerine Sıkça Sorulan Sorular

Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Yumurtanın Faydaları Nelerdir?

Yumurtalık Kanserinin 11 Belirtisi!

Yumurtalık Kanserinin 11 Belirtisi!

Tavuklarının Maydanoz Desenli Yumurta Verdiğini İddia Etti

Tavuklarının Maydanoz Desenli Yumurta Verdiğini İddia Etti

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.