DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 22°C

Siyah Noktaya Karşısında Maskeler

18.06.2020
A+
A-

Cilt bakımını aksatmasak da siyah nokta sorunu her kadının başına gelen cilt problemlerinden biri. Siyah noktalarla üatesinden gelmek için evde yapabileceğiniz çoğu maske bulabilirsiniz. Fakat deri tipinize uygun olmayan maskeler bambaşka sorunlar yaşamanıza sebep olabilir. Siyah noktaya karşı maskeler ve deri tipine uygun malzemeler hakkında bütün detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Siyah Noktaya Karşısında Evde Nasıl Maske Yapılır?

Siyah noktaya karşı evde yapabileceğiniz doğal maskeler vardır. Uyumlu bakım yaptığınız sürece siyah noktalardan kısa sürede kurtulmanız mümkün. Ancak siyah nokta oluşumunun çoğu sebebi olduğu için cilt bakımı yapmayı ihmal etmemeniz gerekiyor. Bir hafta ara verdiğinizde bile cilt sorunlarının tekrar meydana geldiğini görebilirsiniz.
• Siyah noktaya karşı evde yapabileceğiniz en pratik maske kahve telvesidir. Kahve içtikten daha sonra telvesini yüzünüze masaj yaparak uygulayabilirsiniz. 10-15 dakika beklettikten sonra durulayın ve yüzünüzü nemlendirin.
• Karbonat ve limon gözenekleri temizlemek için kullanabileceğiniz en sağlıklı malzemelerdir. Cilt rengini açma özelliği olan karbonat, limonla karıştığında gözenekleri içeriye doğru temizliyor. 1 akarsu kaşığı karbonat, bir çay kaşığı limon ve bir yemek yemek kaşığı yoğurdu karıştırın. Cildinize masaj yaparak uygulayın ve 10 dakika dek bekletin. sonradan soğuk su ile durulayın.
• Siyah nokta karşıtı doğal maskelerden biri de gül suyudur. Doğal gül suyu alarak yüzünüze gece yatmadan önce sürebilirsiniz.

Kil Maskesi Siyah Noktaya İyi Kazanç Mi?

Kil, cilde en iyi gelen doğal malzemelerden biridir. Fakat kil maskesi yapmadan önce deri tipinizi tanımanız gerekiyor. Kil, yüzü kurutacağı için kuru ciltlere hasar verebilir. Yağlı ciltler, kil maskesi kullanarak siyah nokta sorunlarından kurtulabilir. Siyah nokta karşıtı kil maskesi yaparken tek başına uygulamanız da tatmin edici olmayacaktır. Maske içine ekleyeceğiniz ürünlerle dinç bir karışım elde edebilirsiniz.

Siyah nokta karşıtı maske aranje etmek için ilk kez beyaz kil almalısınız. Beyaz kil ile limon karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. 10-15 dakika bekledikten daha sonra durulayın ve haftada 1-2 kez maske yapmaya özen gösterin. Böylece siyah noktalardan kurtulabilirsiniz.

Cilt Tipine Yerinde Maske Nasıl Yapılır?

Maske kullanırken siyah noktalardan kurtulmak için öncelikle cilt tipinize yerinde malzemeler seçmeniz gerekiyor. Cildi kurutma özelliği olan maskeler, yağlı ciltler için uygundur. Eğer kuru bir cilde sahipseniz turunçgillerden, kil maskelerinden ve üzümden uzakta durmalısınız. Bu malzemeleri kullanarak maske yerine getirmek istiyorsanız içerisinde mutlaka salatalık eklemeniz gerekiyor. Doğal bir nem kazandıran salatalık, cildinizin daha fazla kurumasını engelleyecektir. Kuru ciltler, bu maskeleri yaptıktan daha sonra cildini nemlendirmelidir.

Yağlı ciltlere sahipseniz siyah noktalardan kurtulmak için üzümle maske yapabilirsiniz. Üzümü püre haline getirin ve içine birkaç damla limon ekleyin. Limon gözeneklerinizi temizlerken üzüm Peeling etkisi yaratacaktır. Düzenli olarak uyguladığınız sürede siyah noktalardan kurtulabilirsiniz. Karbonat ve yoğurt karıştırarak yapabileceğiniz maskenin içine de limon ekleyerek siyah siyah noktaya karşı maskeler hazırlayabilirsiniz.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.