DOLAR 32,1739
EURO 34,9753
ALTIN 2.507,26
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Açık
İstanbul
24°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 23°C

Sivilce Tedavisinde C Vitamini Nasıl Kullanılır?

03.07.2020
A+
A-

Cilt keza dış keza de iç faktörlerden nedeniyle bağımsızlık radikallerden etkilenir. Bunun yanı sıra cilt sağlığı diyet, stres, sigara, ultraviyole (UV) ışınları ve çevre kirliliği gibi nedenlerden de etkilenebilir. Askorbik asit olarak da tanıdık C vitamini, cilt güzelliğinin yanı sıra sağlık açısından da oldukça yararlı bir vitamindir. bununla beraber C vitamini, ceset hücrelerine zarar veren serbest radikallerin nötralize olmasını sağlayan dinç bir antioksidandır. Sivilce, çevresel faktörlerden nedeniyle şiddetlenebilen enflamatuar bir şart olduğu için tedavisinde C vitamini aktif bir rol oynar. İşte sivilce tedavisinde C vitamininin kullanımı…

C VİTAMİNİ SİVİLCEYİ NASIL TEDAVİ EDER?

Cildinizin üstünde kızarıklığa ve şişliğe niçin olan sivilceler, tıkanmış gözeneklerin niçin olduğu iltihap taşıyan iltihaplı şişliklerdir.

Sivilceler, birçok kişide yara izi ve cilt hasarı ile baş etmek zorunda bırakır. Ancak yapılan çalışmalar C vitamininin bu gibi sorunlardan birkaçını çare edebileceğini ortaya koymuştur.

C vitamini açısından varlıklı olan besinlerin tüketilmesi cilt sağlığını desteklerken sivilce oluşumunu da azaltır.

aynı zamanda yapılan çalışmalar, C vitamininin cilde doğrudan doğruya uygulaması akne tedavisi için yardımsever olabileceğini gösteriyor.

SİVİLCE İLE İLTİHABI AZALTABİLİR

Yaş, kalıtımsal ve hormonlar akne oluşumuna neden olan etkenler aralarında yer alıyor. aynı zamanda deri bakterisi cutibacterium acnes de bu durumun tetiklenmesine niçin olabilir.

C vitamininin anti-enflamatuar özelliği sayesinde gönder olarak cilde uygulanması aknenin niçin olduğu kızarıklık ve şişliğin azalmasına muavin olur. böylece akne lezyonlarının görünümünü iyileştirici özelliktedir.

İLİşKİLİ HABERLER Sivilce Patlatmak Zararlı mı?

Sivilce Patlatmak Zararlı mı?

Sivilce Yapan Besinler

Sivilce Yapan Besinler

Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

Sivilcelere İyi Gelen Maskeler

Sivilcelere İyi Gelen Maskeler

İLİşKİLİ GALERİLER Genital Sivilce Neden Olur? Genital Sivilceye İyi Gelen 5 Kür

Genital Sivilce Niçin Olur? Genital Sivilceye İyi Gelen 5 Kür

Sivilce Görünümlü Bu 5 Lekeye Dikkat! Altından Başka Hastalıklar Çıkabilir

Sivilce Görünümlü Bu 5 Lekeye Uyarı! Altından Başka Hastalıklar Çıkabilir

Sivilceleri Yok Eden Besinler

Sivilceleri Değil Eden Besinler

Sivilce Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

Sivilce Hakkında Mutlaka Bilmeniz Gerekenler

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.