DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Sivilce Tarifleri

17.06.2020
A+
A-

Sivilce, çoğu insanın yaşayabileceği cilt sorunlarının başında geliyor. Sivilce oluşumunu alıkoymak ve sivilceleri gidermek için çoğu yerden sivilce tarifleri maske önerileri alabilirsiniz. Maske yapmadan önce sivilcenin niçin oluştuğunu önüne geçmek için neler yapılması gerektiğini iyi bilmeniz gerekiyor. Cilt tipine uygunsuz maskeler sivilce oluşumunu artıracağı için çekicilik uzmanlarının görüşlerini dinlemelisiniz. Sivilce neden oluşur? Nasıl önüne geçilir? Haberimizde bütün detayları sizler için anlattık.

Sivilce Neden Oluşur?

Sivilcelerin oluşması hakkında data sahibi olmanız önüne geçmeniz için de muavin olacaktır. Sivilce oluşumu kalıtımsal ve hormonsal durumlardan kaynaklı olabilir. Karaciğer hastalıkları da sivilce oluşmasına sebep olabilir. Bu gibi sıhhat sorunlarında ve kalıtımsal sivilce oluşumunda bir hekime görünmeniz ve akne tedavisi görmeniz gerekiyor. Sıhhat sorunları sebebi ile oluşan sivilcelere maske yapmanız daha kızarık bir görünüme sebep olabilir.
Sivilce, çevresel faktörlere dayanarak da oluşuyor olabilir. Kullandığınız kozmetik ürünlerinin büyük kısmı farkında olmasanız da sivilce oluşmasına sebep olacaktır. Her sorunun başında gelen stres de sivilce çıkarmakta epeyce başarılı. Depresyon, kaygı bozukluğu, cildin temizlenmemesi, cilt kuruluğu ve yağlı ciltler gibi başlıca sivilce oluşumu kaynakları vardır. Bu gibi faktörlerden meydana gelen sivilceleri evde tedavi edebilirsiniz. Regl öncesi ve regl döneminde çıkan sivilcelere maske yapmanız işe yaramayacağı için cildinizi kendi haline bırakabilirsiniz.

Sivilce Oluşumunun Önlemek için Ne Yapılır?

Sivilce oluşumunun önlemek için ilk önce neden kaynaklandığını bilmeniz gerekiyor. Dönemsel meydana çıkan sivilceler çoğunlukla hormonal kaynaklıdır ve bu vakit içerisinde bakım yapmanız işe yaramayacaktır. bununla birlikte kalıtımsal ve afiyet sorunlarına dayanan sivilceler için de evde yapabileceğiniz maskeler işe yaramaz. Daimi bir çözüm için cilt hekimlerine görünmeniz en sağlıklı yol olacaktır. Sivilce tarifleri alabileceğiniz çoğu internet sitesi olsa da bu maskeleri bilinçsiz uygulamanız daha büyük sorunlara sebep olabilir.

Kadınlar, vücutlarındaki bütün değişmeleri derhal fark edeceği için hangi dönemlerde daha fazla sivilce çıktığını fark edebilir. Eğer stresli geçirdiğiniz zamanlarda sivilce oluşuyorsa evde yapabileceğiniz maskelerle önüne geçebilirsiniz. Gerginlik, ciltte derhal sorun yaratmasa da bir zaman sonra yorgun görünüm, göz altı kırışıkları, göz şişkinlikleri gibi çoğu cilt sorununa sebep olabilir. bu nedenle haftada iki kez limon, karbonat ve salatalık karşımı yaparak cildinize masaj yapabilirsiniz. Limon sivilceleri kuruturken karbonat lekeleri açacaktır. Salatalık ise cildin istediği nemi verecektir. bu nedenle maskeyi bütün kadınlar rahatlıkla kullanabilir.

Evde Sivilce Maskesi Nasıl Yapılır?

Sivilce tarifleri başında limon geliyor ve her kadın bir kere cildine limon sürerek sivilcelerin önüne geçmek istemiştir. Limonu doğrudan doğruya cilde uygulamanız için yağlı bir cilde sahip olmanız gerekiyor. Kuru ciltlerin limonla doğrudan doğruya temasa geçmesi daha fazla kurumasına sebep olur ve kurumadan nedeniyle sivilceler artar. bu nedenle limon, Hindistan cevizi yağı, salatalık karıştırarak her cilt tipine yerinde bir maskeyi evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.