DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Korona Biter Mi?

10.06.2020
A+
A-

Korona Salgınının Açılış Süreci Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Korona biter mi; salgının açılış noktası olan Çin Irk Cumhuriyeti’nde şart stabil ayla gelmiştir. Wuhan yaklaşık bir haftadır artı vaka açıklanmadığını dile getirmiştir. Bu noktada Korona salgını sebebi ile nasıl biri gelişmenin meydana geleceği tahmin ediliyor? Son dönemlerde müjdeli bir biçimde beklenen aşı haberi hala gelmemiştir. Bu haberin kısa vadede gelmesi gibi bir koşul da laf konusu değildir.

Hayvan pazarından çıkan ve kişilerin bağışıklık sistemlerini olumsuz etkileyen ve çoklu organ yetmezliğine neden olan bu rahatsızlık ile bir arada yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Bilhassa yurtdışı uçuşların açılmasının derhal ardından nasıl bir adım atılacağı ve olgu sayılarının ne yönde başkalaşım göstereceği ilgiyle bekleniyor.

Çin Ahali Cumhuriyeti’nde barbar hayvan pazarında başlayan bu virüsün bununla beraber insanın doğa üstünde kurmuş olduğu baskıyı da net şekilde sembolize ettiği bilinmektedir. Sokağa çıkma kısıtlamaları ve insanın doğadan soyutlanması ile beraber doğanın kendini ne derece toparladığı ayrım edilmiştir. Bu salgının en iyi yönü ola ki de doğanın insandan bir zaman de olsa kurtulmuş olmasıdır.

Hangi Önlemler Alınmalıdır?

Ülkemizde salgın kapsamında alınan en temel önlemlerden bazıları;

Maske bu süreç içerisinde alınan en temel önlemler arasında bulunuyor. hastalık partikül yolu ile bulaştığı ve bir solunum yolu hastalığı olarak tanımlandığı için ağız ve burnun kapalı tutulmasının oldukça önemli olduğu uzmanlar tarafından vurgulanıyor. Sosyal mesafe hastalığa aleyhinde elimizde bulunduracağımız en esas silahlardan bir diğeridir. Sosyal uzaklık ve maskenin kullanıldığı alanlarda virüsün yayma olasılığının büyük ölçüde azalacağı da eklenmelidir.

Normalleşme sürecinde de bu önlemlerin büyük bir kısmının sürdürüleceği tahmin ediliyor. İlerleyen günlerde nasıl gelişmelerin olacağı ve normalleşme sürecinin vaka sayısına ne derece tesir edeceği de sıklıkla merak toplamaktadır. Uzmanlar bu işlem içerisinde önlemlere uyarı edildiği sürece olgu sayılarında koskocoman bir yükselme beklenmediğini bahsetmek gerekir.

Ülkemizde Son Koşul Nedir?

Korona biter mi; virüs ile alakalı çalışmalar yapıldığı vakit virüsün yayma oranının yaz mevsimi ile beraber büyük ölçüde azaldığı fark edilmektedir. Ülkemizde salgın dahilinde sokağa çıkma kısıtlamalarının da etkisi ile büyük bir gelişim kaydedilmiştir. Ülkemizde son koşul oldukça olumlu minvalde devam etmektedir. 1 Haziran’da başlayan normalleşme süreci ile beraber nasıl bir ilerlemenin meydana geleceği ise uzmanların değerlendirmesi için inceleme edilmektedir. Bu analizler ile tedbirlerin ne seviyede olması gerektiğine daha net karar verilecektir.

İLİşKİLİ HABERLER Covid-19'un Turizme Etkisi

Covid-19’un Turizme Etkisi

Covid-19 Ülkeler Listesi

Covid-19 Ülkeler Listesi

Covid-19'un Dünya Ekonomileri Üzerindeki Etkileri

Covid-19’un Dünya Ekonomileri Üzerindeki Etkileri

Covid-19'un Epidemiyolojisi

Covid-19’un Epidemiyolojisi

İLİşKİLİ GALERİLER Covid-19 Nedeniyle Son Bir Günde Brezilya'da 1382, Meksika'da 188 Kişi Öldü

Covid-19 Sebebiyle Son Bir Günde Brezilya’da 1382, Meksika’da 188 Birey Öldü

Nijerya'da Covid-19 Sebepli Can Kaybı 350'yi Aştı

Nijerya’da Covid-19 Sebepli Can Kaybı 350’yi Aştı

Güney Kore'de 35 Yeni Covid-19 Vakası

Güney Kore’de 35 Yeni Covid-19 Vakası

Dünya Genelinde Covid-19 Görülen Kişi Sayısı 7 Milyon 200 Bini Aştı

Dünya Genelinde Covid-19 Görülen Kişi Sayısı 7 Milyon 200 Bini Aştı

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.