DOLAR 32,2603
EURO 35,0328
ALTIN 2.467,96
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Sivilce izlerinden kurtulabilir misin?

23.06.2020
A+
A-

ABONE OL

Deri bakım rutininiz kusursuzdur ve ellerinizi yüzünüzden uzak yakalamak için elinizden geleni yaparsınız, ancak sivilceler geçmeye başladığında bu sefer de yara izi ve lekeler ile baş başa kalırsınız… Bunun bir çözümü olmalı!

Akne, bir gözeneklerin, onları tıkayan (siyah nokta ya da beyaz nokta) bakterilerle enfekte olduğunda oluşur. Bazı deri tipleri ve tonları için kronik olabilen enflamatuar bir tepki yaratabilir.

Elleriniz bakteri ve öteki mikropları taşıdığından, lekeli parmaklarla sivilce patlatmak bakterileri cildin derinliklerine itebilir ve bere izi oluşma şansını artırabilir.

Uzmanlar, akne izlerinin de, düşen kollajen seviyeleri ve çoğalan yaşla birlikte daha belirgin görünebileceği konusunda bizi uyarmaktadır.

Keza güneşin zararlı ışınları yara izlerinin görünümünü koyulaştırabilir, bu nedenle daha bariz ülkü gelirler.

Cildinizi yaşlanma karşıtı nemlendirici ve serumla nemlendirmeye ek olarak, açık havada çıkmadan önce geniş spektrumlu SPF 15 ile koruma altına alın.

Gölge seslenmek ve zararlı ışınların yüzünüze çarpmasını engelleyebilecek koruyucu şapkalar giymek gibi ilave güneş koruma önlemleri de cilt sağlığınıza ve görünümüne destek edecek.

İyi haber şu ancak, akne izlerini onarmak için çoğu tedavi seçeneği var. Fena haber şu fakat, akne izlerinizden kurtulmak için hiçbirinin belirli bir garantisi değil.

Uzmanlara tarafından herhangi bir girinti bırakmayan hafif akne izleri, karanlık nokta ıslah edici kullanımı ve yerinde güneş koruma önlemleri ile düzelebilir.

Akne izleriniz derin ve girintili ise, görünümlerini düzeltmeye yardımcı olabilecek başka seçenekler de vardır.

Akne skarının tipine, şiddetine ve ne kadar süredir bulunduğuna bağlı olarak, aşağıdaki seçeneklerden biri (ya da bunların bir kombinasyonu) akne izlerinizden kurtulmak için işe yarayabilir.

Cilt yenileme

Cilt yenileme

Akne izleriniz derinse, dermatoloğunuz dermabrazyon olarak bilinen cilt onarım prosedürünü önerebilir. Dermabrazyon, cildi pürüzsüzleştirmek ve akne izlerinin görünümünü iyileştirmek için cildin dış katmanlarını düzelten bir cihaz kullanır.

bununla beraber, bu prosedür defalarca ilk seçenek olarak önerilmez, çünkü bazı deri tiplerini tahriş edebilir ve iyileşme süresi uzun olabilir.

Kimyasal peelingler

Kimyasal peelingler

Kimyasal peelingler çoğunlukla yaşlanma belirtilerinin (ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi), belirli akne türlerinin ve deri renginin azaltılmasına yardım etmek için kullanılır.

Kimyasal peeling uygulaması esnasında, dermatoloğunuz ya da cilt bakım sağlayıcınız cilde, cildin üst tabakasının soyulmasını özendirme edecek kimyasal bir çözelti uygulayacaktır.

Lazer

Lazer

Fraksiyonel ya da ablatif lazerler genel olarak akne izlerinin giderilmesinde kullanılır. Bu saldırgan lazerler cildi bir vakit şişirilmiş ve kırmızı bir durumda bırakabilir.

Dolgular

Dolgular

Uzmanlar dermal dolguların derin akne izlerinin görünümünü iyileştirebileceğini önermektedir. Bu dolgu maddeleri, yüklemek ve krater sözde görünümlerini yumuşatmak için akne izlerine enjekte edilebilir.

Fakat dolgu yöntemlerinin yalnızca geçici bir çözüm olduğunu ve muhtemelen rutin olarak yapılması gerektiğini unutmayın.

Akne izlerinin karışık yapısı göz önüne alındığında, akne izleriniz için en iyi eylem planını belirlemek için dermatoloğunuzu ziyaret etmeniz önemlidir.

Bir karara varmadan önce bir uzman ile her seçenekle ilişkili bağlı etkiler ve tehlike faktörleri hakkında konuşun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.