Sinop’ta Geleneksel Aşure Dağıtımıyla Birlik ve Beraberlik Vurgusu
Sinop’ta geleneksel aşure dağıtımıyla birlik ve beraberlik duyguları pekişiyor. Tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz.
Sinop’ta Geleneksel Aşure Etkinliği Gerçekleştirildi
Türkiye genelinde Ramazan ayının sonunda kutlanan aşure günü, Sinop’ta da büyük bir coşkuyla kutlandı. Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen ve yaklaşık 2 bin 500 vatandaşın katılımıyla gerçekleşen geleneksel aşure dağıtımı, şehirde birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirdi.
Etkinlik, Alaaddin Camii önünde gerçekleştirildi. Cuma namazının ardından başlayan organizasyonda, hazırlanan taze ve lezzetli aşureler, cami cemaati ve çevre sakinleri tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturarak aşureleri ikram alma fırsatı buldu ve bu anlamlı günü paylaşmanın sevincini yaşadı.
Organizasyonun sorumluları, aşure dağıtımının insanlar arasındaki dayanışma ve sevgi bağlarını güçlendirdiğine vurgu yaparak, her yıl geleneksel olarak tekrarlanacaklarını belirtti. Ayrıca, etkinliğin Ramazan ayının sonunda birlik ve beraberlik duygularını artırmaya devam edeceğini ifade ettiler.