DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Sındırgı Depremi: Salgın gibi yayılan etkinlikler ve uzman açıklamaları

Sındırgı depremiyle ilgili gelişmeleri uzman açıklamalarıyla ele alan kapsamlı bir analiz, etkiler, güvenlik ipuçları ve toplum davranışları üzerine özet bilgi.

28.10.2025
A+
A-

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 6.1 büyüklüğünde deprem oldu ve saat 22.48’de meydana geldi. Marmara ve çevresinde hissedilen sarsıntı kısa süreli paniğe yol açtı.

Sındırgı Depremi: Salgın gibi yayılan etkinlikler ve uzman açıklamaları

Depremin ardından, birkaç ay önce deprem tahminleriyle gündeme gelen Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’un açıklamaları akıllara geldi. Üşümezsoy, Sındırgı’daki fay yapısına dikkat çekerek bölgedeki kırıkların deprem dinamiklerini şu şekilde özetlemişti: dağın güneyindeki 600 metrelik kısım içinde 20 kilometre uzunluğunda doğu-batı yönlü bir fay kırıldı; bu kırık yaklaşık 8 kilometre derinliğe inerek 30 derecelik bir açıyla hareket etti. 6.1 büyüklüğündeki depremde Sındırgı bloğu, dağın önünden 20 santimetrelik bir atımla kaydı ve bölgedeki ana faya paralel olan ikincil faylarda gözlenen kırılmalar artçıların büyümesine zemin hazırladı.

Sındırgı Depremi: Salgın gibi yayılan etkinlikler ve uzman açıklamaları

“SINDIRGILILAR DAHA BÜYÜK BİR DEPREM BEKLEMESİNLER” Depremin ardından Üşümezsoy, CNN Türk’teki programında şu yorumu yaptı: “Sındırgılılar daha büyük bir deprem beklemesinler. Önceki depremle tetiklenen bu sarsıntı, diğer fayların sıralı kırılmasına yol açtı ve bu durum tek bir artçı depremden ibaret değil.” Ayrıca Üşümezsoy, Marmara fayı ya da diğer büyük deprem zonları üzerinde bu sarsıntının tetikleyici bir etkisi olmadığını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.