DOLAR 32,5445
EURO 34,9707
ALTIN 2.428,30
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Sinan Çetin’e Büyükada’daki evi için fena haber

06.05.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Istek Güvemli’nin haberine tarafından Çetin’in evinin önünde bulunan ve hazineye ait olan 140 metrekarelik rıhtım bölümüne rüzgâr ve dalgalara karşı önlem olarak firari yaptırdığı 15 metrekarelik blokaj vatandaşların şikâyetine neden oldu.

Adalar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye takriben şikâyetler üstüne Anadolu Yakası Ulusal Emlak Daire Başkanlığı, Adalar Kaymakamlığı’na yazı yazarak taşınmaz üzerinde kıyıya girişi engelleyecek şekilde yapılan duvar, çit, set ve benzeri yapıların yıkılarak tahliyesini istedi. Kaymakamlık, facia ve tahliye için Adalar Belediyesi’nden destek talebinde bulundu.

4 Mayıs’ta yıkıma gidildi

Adalar Belediyesi de afet ekibi ve zabıta ile 4 Mayıs günü ünlü yönetmenin evine yıkıma gitti.

Çetin’in evinin bulunduğu parselin önündeki hazine arazisi ile tabi parselde yeniden hazineye ait olan arazi arasındaki 30-40 takvim duvarın yıkımı yapıldı. Çetin tarafından yaptırılan 15 metrekarelik setin yıkımı ise deniz tarafından yapılması gerektiği için karşılaşılan teknik bir sorun nedeniyle gerçekleştirilemedi. Yakımın önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenildi.

Yetkililer “Kendisine ait olmayan rıhtımın önünde, güçlendirmek için dalgalara karşısında bir blokaj yaptırmış. Adalar Belediyesi olarak kaymakamlığa bu konuda yazı yazarak bildirimde bulunmuştuk. Şu an blokaj ve eski duvar için facia kararı verildi” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.