DOLAR 32,2597
EURO 35,1124
ALTIN 2.467,53
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C

Şimdiye Kadar 20 Milyondan Fazla İndirilmiş Uygulamalarda Zararlı Yazılımlar Tespit Edildi

02.11.2022
A+
A-

Kötü niyetli kişilerin illegal şekilde kazanç elde etmek için farklı yöntemleri bulunuyor. Bu yöntemlerden biri de sorunsuz gibi gözüken zararlı uygulamalar yayınlayarak, seçtikleri yönteme göre değişen şekillerde avantaj elde etmek. Bu yöntemlerin biri de reklam geliri elde etmek için clicker yazılımlar kullanmak. 

McAfee bir blog yazısında, bugüne kadar toplamda 20 milyon defadan fazla indirmeye sahip bazı uygulamaların da bu amaçlara hizmet ettiğini ortaya koydu. Toplamda 16 uygulamada bu zararlı yazılım bulundu. 

İşte zararlı yazılım bulunduran uygulamalar

zararlı yazılımlar

BusanBus (com.kmshack. BusanBus) Currency Converter (com.smartwho. SmartCurrencyConverter) EzDica (com.joysoft.ezdica) EzNotes (com.meek.tingboard) Flashlight+ (com.candlencom.candleprotest) Flashlight+ (com.dev.imagevault) Flashlight+ (kr.caramel.flash_plus) High-Speed Camera (com.hantor. CozyCamera) Instagram Profile Downloader (com.schedulezero.instapp) Joycode (com.joysoft.barcode) K-Dictionary (com.joysoft.wordBook) Quick Note (com.movinapp.quicknote) Smart Task Manager (com.james. SmartTaskManager)

Clicker yazılım bulunduran uygulamalar, görünüşte basit ve faydalı araçlar olarak karşımıza çıkıyor. Bir süre sonra bu türden uygulamalar, arka planda kullanıcının görmediği şekilde reklamları çalıştırarak illegal kazanç elde etmeyi sağlıyor. Bu da bataryanın çabuk bitmesine, donanımın daha çok yük altında kalmasına neden oluyor. 

Ayrıca bu uygulamalar üzerinden Android güncellemesi ya da başka bir uygulama güncellemesi imiş gibi bildirimler gönderilerek başka zararlı yazılımların indirilmesi de sağlanabiliyor. Bu da farklı sorunları beraberinde getirebiliyor.

McAfee konuyla ilgili olarak Google’ı ve ilgilileri bilgilendirdiklerini açıklarken, uyuglamalar Google mağazasından kaldırıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.