DOLAR 32,3536
EURO 34,6932
ALTIN 2.409,46
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Sigarayı Bırakmak İçin Bu Adımları İzleyebilirsiniz

19.06.2020
A+
A-

Sigaranın zararlarını biliyor olmanıza ve bırakmak istemenize karşın, bu alışkanlıktan vazgeçemiyorsanız bu yöntemleri denemenizde menfaat var. Sigaranın içeriğinde bulunan nikotin geçici de olsa kendinizi daha iyi hissetmenize niçin olur. Vücudunuz yeteri dek nikotin almadığında da isteğiniz artmaya başlar. İçtiğiniz son sigaradan sonra nikotin isteğiniz 30 ila 60 dakika aralarında artmaya başlar. Bu durum birkaç hafta boyunca sürer. Hiddet, endişe, asap, konsantrasyon sorunları, huzursuzluk, iştah artması, uykusuzluk ve baş ağrısı gibi belirtiler göstermeye başlar.

Canınız ne dek sigara isterse istesin, bu durum geçicidir. Toksinler vücudunuzdan iyice atıldığında tüm bu belirtiler duracaktır. Sigarayı bırakmaya karar verdiğiniz süreçte nikotin yoksunluğu ile başa çıkmanıza yardımcı olacak birkaç öneriyi sizin için bir araya getirdik. İşte ayrıntı…

AKUPUNTURU DENEYİN

Akapuntur sigara isteğinizi önemli ölçüde azaltabilir. Vücudun rahatlamasını karşılayan endorfinlerin özgür bırakılmasını sağlar. Bu da sinir bozukluğunun ve huzursuzluğun azaltılmasını sağlar, vücudu gevşetir.

YENİ BİR HOBİ EDİNİN

Nikotin ile olan savaşınızda, yeni bir hobi elde etmek manâlı. Fotoğraf çizmek, çömlekçilik, yazarlık, enstrüman araklamak gibi hobiler sigarayı aklınızdan uzaklaştırarak zihninizin meşgul olmasını sağlar.

ELİNİZİ VE AĞZINIZI MEŞGUL EDİN

Yıllardan Beri sigara içen biriyseniz el tiryakiliği denilen koşul oluşmaya başlıyor. bu nedenle elleriniz ve ağzınızı meşgul edecek yollar bulmanız gerekli.

Bunun içinse ağzınızda tatsız sakız çiğneyebilirsiniz. Ya Da karanfil, ay çiçeği tohumu emebilirsiniz.

Ellerinizde de sigara yerine kalem alabilirsiniz. Gerginlik topu, örgü, bulmaca gibi oyunlarla da ayrıca elinizi keza aklınızı meşgul edebilirsiniz. bununla beraber misvaktan da takviye alabilirsiniz. Hem ağzını ayrıca elinizi meşgul eden misvak, sigaranın neden olduğu dişlerdeki lekelere de iyi gelir.

DERİN SOLUNUM UYGULAMASI YAPIN

Sandalyeye oturun ve arkanıza yaslanın. Ellerinizi karnınıza koyarak rahatlayın. Karnınızı genişletip 5 saniye her tarafında derin bir nefes alın. Nefesinizi tutup 3’e kadar sayın. Nefesinizi 5 saniye baştan başa tekrardan verin. Bu egzersizi her güm 10 dakika baştan başa yapın.

İLİşKİLİ HABERLER Akciğeri Sigaranın Etkilerinden Korumanın Yolu

Akciğeri Sigaranın Etkilerinden Korumanın Yolu

Elektronik Sigaranın Ölüm Sebebi Bulundu!

Elektronik Sigaranın Vefat Sebebi Bulundu!

Sigara Kullanımının Coronavirüse Etkisi!

Sigara Kullanımının Coronavirüse Etkisi!

Sigaranın Neden Olduğu Lekeleri Yok Ediyor!

Sigaranın Neden Olduğu Lekeleri Yok Ediyor!

İLİşKİLİ GALERİLER 4 Adımda Sigarayı Bırakın

4 Adımda Sigarayı Bırakın

Sigara Tiryakisi Olup Bırakan Ünlüler

Sigara Tiryakisi Olup Bırakan Ünlüler

Sigarayı Bırakmanızı Sağlayacak Besinler

Sigarayı Bırakmanızı Sağlayacak Besinler

Sigarayı Bıraktığınızda Vücudunuzda Bunlar Oluyor

Sigarayı Bıraktığınızda Vücudunuzda Bunlar Oluyor

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.