DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

Shea yağı saçlarınız ve cildiniz için nasıl kullanılır?

06.04.2020
A+
A-

Shea yağı nedir?

Shea yağı Afrika’da Gambiya, Sudan ve Burkina Faso gibi birçok ülkede yetiştiriliyor. Shea yağı, shea (veya karite) ağacının tohumlarından elde edilir. Stereik, oleik ve linoleik asitler gibi faydalı yağ asitlerinin yanı sıra vitaminler, mineraller ve kateşinler ile doludur. Hem rafine edilmiş hem de rafine edilmemiş shea yağı formları mevcuttur. Shea yağının hem cildiniz hem de saçlarınız için birçok faydası var.

1. Nemlendirici olarak

Shea yağı en çatlamış, kuru cildi bile nemlendirmeye yardımcı olur. Shea yağı cilde uygulandıktan sonra, cilt üzerinde yağ benzeri bir doku oluşturur ve cilt tarafından kolayca emilir. Shea yağı yıl boyunca nemlendirici olarak kullanılabilir. Daha soğuk iklimlerde kışın, cildin kuru ve pul pul olabileceği durumlarda cildin nemini geri getirmeye yardımcı olur. Ayrıca yaz aylarında, cildin nemlenmesini sağlamak ve cildinizi sakinleştirmek için güneşte kaldıktan bir gün sonra kullanmak için mükemmel bir üründür.

2. Çatlamış dudakları yatıştırmak için

Shea yağı, özellikle kışın dudaklarda oluşan çatlakları gidermeye yardımcı olur. Dudakların yumuşak ve pürüzsüz kalmasını sağlamak için sabah ve akşam biraz shea yağı uygulayın.

3. Kepek ve saç derisi tahrişine karşı mücadele

Shea yağı, özellikle devam eden kuru kafa derisi problemi yaşıyorsanız; derinizi sakinleştirmeye yardımcı olabilecek yatıştırıcı özelliklere sahiptir. Az miktarda shea yağını dairesel hareketler ile saç derinize masaj yaparak uygulayın.

4. Ellerinizi yumuşatmak için

Shea yağı el kremlerinde yaygındır, çünkü kuru cildi ve pürüzsüzleştirir. Az miktarda shea yağı ile kahverengi şekeri; birkaç damla limon suyu ile karıştırın. 

Ölü cilt hücrelerini pul pul dökmek için ellerinizi ovuşturun. Karışımı sabun ve su ile yıkayın ve daha sonra ellerinize daha fazla shea yağı uygulayın ve cildinize masaj yapın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.