DOLAR 32,3151
EURO 35,0957
ALTIN 2.298,67
BIST 9.050,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Seyahatte yeni moda: Karavan tatili

13.11.2018
A+
A-

Hafta sonu yorgunluğumu üzerimden atıp huzur bulmak için Seferihisar’da geniş, yeşil araziye konumlanan kamp alanı ‘Mona Glambing Camping‘te muhteşem bir hafta sonu geçirdim. İki rehber arkadaşın bir dönem Türkiye’ye az turist gelmesinden dolayı işleri kötüye gitmeye başlamış, onlarda yeni iş arayışlarına girmişler ve doğayı çok sevdikleri için Sığacık’a beş dakika uzaklıkta sessiz sakin arsayı satın almışlar.

Seyahatte yeni moda: Karavan tatili

Seyahatte yeni moda: Karavan tatili

Devamı çorap söküğü gibi gelmiş. İç dizaynları, isimleri, renkleri kısacası konseptleri birbirinden farklı beş tane karavan yerleştirmişler. İki kişilik, diğer çadırlarla ortak kullanım banyolu olan çadırlar kurmuşlar. Ve burası bir yıl içinde muhteşem bir kamp alanına dönüşmüş. Tavuklar, horozlar, kediler, köpekler ve kuşlar cıvıltıları.. Burası tam anlamıyla doğal hayat…

Türkiye’nin en iyi 10 karavan kampı
Türkiye’nin en iyi 10 karavan kampı

“Ben karavanda falan kalamam” diyenleri bile kendine âşık edecek bir yer burası. Konsept karavan, ancak içi lüks döşenmiş. Bende bu karavanlarda konakladım, içerisinde iki kişilik yatak ve iki kişilik koltuk bulunuyor. Ayrıca duş ve tuvalet karavanın içinde. Yani tıpkı stüdyo daire gibi. Kendinize ait balkonunuzda oturup temiz havanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Seyahatte yeni moda: Karavan tatili

Seyahatte yeni moda: Karavan tatili

Peki yeme-içmeyi nasıl yapıyoruz?

class=’cf’>

Gelmeden önce alışverişinizi yapıyorsunuz, dışarıdan yemek-içecek getirmek serbest! İsterseniz akşam mangal yakabilirsiniz, mangal setini sizler için temin ediyorlar. Doğal reçellerden ve buraya özgü peynirden oluşan sabah kahvaltısı da mevcut. Mona Cafe’de ihtiyacınız olan her şey var.

Seyahatte yeni moda: Karavan tatili

Seyahatte yeni moda: Karavan tatili

Sizin tek yapmanız gereken şehir yorgunluğunu bir kenara bırakmak ve kendinizi doğanın kollarında rahatlatmak. Sabah horoz sesleriyle güne merhaba diyorsunuz, akşamları ise ateş başında sosyalleşiyorsunuz. Karavanların içinde ısıtıcılar mevcut olduğundan sezon aralık ayına kadar devam ediyor. Karavanların sayısı az, talep çok olduğundan elinizi çabuk tutmanızı öneririm. Ayrıca benim gibi hafta sonu giderseniz pazar günleri kurulan Sığacık Organik Pazarı’na uğramayı ve Teos Antik Kenti’ni gezmeyi unutmayın.

Seyahatte yeni moda: Karavan tatili
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.