DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Sesi ya da Ses Kaydını Yazıya Çevirmek İçin 6 Kullanışlı Uygulama

06.11.2020
A+
A-

İş ve eğitim alanında hayatı kolaylaştıran uygulamalardan olan “speech to text” yani “konuşmadan yazıya” uygulamaları, geçmişte yalnızca masaüstünde kullanılıyordu. Zamanla bu durum değişti ve her teknolojik unsurda olduğu gibi ses kaydını yazıya çevirme uygulamaları da ceplerimize sığacak duruma geldi.

Günümüzde ses kaydını yazıya çevirme işini başarıyla gerçekleştirebilen birçok uygulama mevcut. Bu işi yapabilen uygulamalar kendi içlerinde gruplara ayrılıyor çünkü birbirlerinden ayırt etmemizi sağlayan bazı farklı özellikleri mevcut.

Ses kaydını yazıya çevirme için kullanılabilecek 6 uygulama önerisi:

Google Keyboard Just Press Record Speechnotes Transcribe Google Dokümanlar Dictation.io

Google Keyboard

Gboard

Geliştirici: Google Puanı: 4,5 Boyutu: Cihaza göre değişmekte İndirme Sayısı: 1.000.000.000+

Google’ın programlamış olduğu Keyboard, esasında bir klavye uygulaması olarak mobil cihazlara sunulmuş olsa da ses kaydını yazıya çevirme konusunda da gayet yeterli. Google Çeviri ile entegre bir şekilde çalışan Google Keyboard, bu sayede 60 farklı dili aktif olarak ses kaydından yazıya çevirebiliyor. Google Keyboard’u mobil cihazınıza indirmek için aşağıdaki bağlantıları takip edebilirsiniz:

GboardİNDİR GboardİNDİR

Just Press Record (Ücretli)

Just Press Record

Geliştirici: Open Planet Software Puanı: 4,3 Boyutu: 8,8 MB İndirme Sayısı: 

Bir ses kaydını yazıya çevirme uygulamasında olmasını isteyebileceğimiz hemen hemen her şeyi içinde barındıran Just Press Record; tek tuşla kayıt, çeviri ve cihazlar arası senkronizasyon gibi özellikler sunuyor. Şimdilik yalnızca iOS kullanıcıları için sunulmuş olan uygulamanın App Store’daki fiyatı 46.99 TL.

Just Press RecordİNDİR

Speechnotes

Speechnotes

Geliştirici: WellSource Puanı: 4,0 Boyutu: 6,6 MB İndirme Sayısı: 1.000.000+

Uygulamanın yanı sıra bir internet sitesi üzerinden de hizmet veren Speechnotes, gücünü Google’dan alan uygulamalardan biri. Kullanım kolaylığı ile öne çıkan Speechnotes, – yalnızca Android cihazlar için sunulmuş durumda. İçerisinde Google’ın ses tanıma teknolojisini barındıran uygulamanın ücretsiz sürümüne ek olarak Premium sürümü de mevcut.

Speechnotes

SpeechnotesİNDİR

Transcribe

Transcribe

Geliştirici: DENIVIP Puanı: 4,3 Boyutu: 22,9 MB İndirme Sayısı:

Ses kayıtlarının yanı sıra videoları da metinler halinde derleyebilen Transcribe, yapay zeka teknolojilerinden faydalanıyor. Diğer uygulamalarda olduğu gibi tek tuşla ses kaydını yazıya çevirmeye başlayabilen Transcribe, Google Play Store’da bulunmuyor.

TranscribeİNDİR

Google Dokümanlar

Google Docs

Geliştirici: Google Puanı: 4,3 Boyutu: Cihaza göre değişmekte İndirme Sayısı: 1.000.000.000+

Eğitim ve iş hayatında milyonlarca kullanıcısı bulunan Google Dokümanlar, metin hazırlamanın da ötesinde hizmet verebiliyor. Milyonlarca kullanıcının aşina olduğu Google Dokümanlar’ın arayüzünde “Sesli Yazma” özelliği aktif etmenizle birlikte ses kaydını yazıya çevirme işlemi başarıyla gerçekleştirilebiliyor.

Google DökümanlarİNDİR Google DökümanlarİNDİR

Dictation.io

Dictation.io

Listemizdeki diğer uygulamaların aksine bir mobil uygulaması bulunmayan Dictation.io, ses algılama konusundaki başarısıyla öne çıkıyor. Bir mobil uygulaması olmamasından dolayı dezavantajları bulunsa da ses kaydını yazıya çevirme konusunda istenileni verebilen Dictation.io’ya bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.