DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Sergen Yalçın: ‘Beşiktaş şampiyonluğa oynayan bir kadro kuracak’

21.06.2020
A+
A-

Süper Lig’in 28. haftasında deplasmanda Denizlispor ile karşılaşan Beşiktaş 5-1’lik gibi öbür bir skorla rakibini mağlup etti. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda Sergen Yalçın, 2 haftanın peşinde galibiyet aldıkları için çok memnun olduklarını ifade etti.

Sergen Yalçın, genç oyunculara talih tanıdıklarını ve performanslarından mutlu olduğunu belirterek, “Oyunla ilgili kazandığımız için natürel oysa mutluyuz. 2 haftadır kazanamıyorduk. Bu başarı bize moral oldu, bunu bilelim. Oyun içinde kuşkusuz çok iyi oynadığımız bölümler var. İlk yarım saatte fazla yüksek bir tempomuz vardı. Karşı Taraf karşılık verdiğinde, zorlanınca oyun bizim lehimize döndü. Bu yüzden birincil yarım saatlik birim çok basit oldu. Onun için oyuncularıma teşekkür ediyorum.

yavaşça herkes maç oynayacak seviyeye geliyor. 3 aylık bir aradan sonra kolay yok natürel bu sıcak havada oyuncuların çaba etmesi. Galibiyetten dolayı mutluyuz. Genç oyuncularımız vardı bugün. En tekrar başlayan daha sonra kaptanımız, altyapıdan gelen oyuncularımız. Onlar da ağır ağır takımımıza alışmaya başladı. Onların da performansı kayda değer özellikle memnunum inşallah bu senaryo bizim adımıza devam eder” dedi.

“2-3 tane maç oynayan genç oyuncuları fazla büyütüyoruz”

Genç oyuncular ile ilgili yapılan değerlendirmeleri dürüst bulmadığını vurgulayan Sergen Yalçın, oyuncuları bütün anlamıyla görmeden havaya sokmanın doğru olmadığını aktardı. Türkiye’de genç oyuncular ile ilgili çok ciddi sorunlar yaşandığını anımsatan Sergen Yalçın, “Yeni oynamaya başlayan, 2-3 tane maç oynayan genç oyuncuları çok büyütüyoruz.

Öncelikle onu söyleyeyim, o yüzden genç oyuncuları havaya sokmanın mükemmel olduğunu düşünmüyorum. Çünkü oyuncular bundan fazla etkileniyor. Vaktiyle bir takım arkadaşlardan bunun örneğini çok pozitif gördük. Bizim genç oyuncularımız var, onları kullanıyoruz. Fazla fazla havaya sokmayalım. Çünkü daha fazla gençler. Çünkü önlerinde fazla uzun bir futbol hayatları var. Bırakalım önce kendilerini ispatlasınlar, oynasınlar ve gelmesi gereken yerlere gelsinler. Onlarla ilgili düşüncelerimizi sonra konuşuruz, o yüzden çok sağılık görmüyoruz onlarla ilgili konuşmayı” diye konuştu.

“Farklı bir kavrama oluşturulmasın bizim camiamızla ilgili

Beşiktaş’ın küçülmeye gideceği yönündeki söylentilere de tarafsızlık getiren ve bunların içten olmadığını yenileyen Sergen Yalçın açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bugün 4 genç oyuncumuzla maçı bitirdik, bu onlara layık verdiğimizi genç oyuncuların bizler için önemli olduğunu ama sadece genç olduğu için de Beşiktaş’ta oynayamayacağını ayrıntıları ile belirtmek isterim. Çünkü son dönemde bilhassa sosyal medya ve basında bu cins konularla ilgili bizlere mesajlar geliyor.

Önümüzdeki sezon Beşiktaş genç oyuncular ile falan oynamayacak, Beşiktaş şampiyonluğa oynayan bir kadro kuracak, iyi bir kadro kuracak. Önümüzdeki senede bütün kupaları da galip gelmek için oyuncularımızla elimizden geleni yapacağız. O yüzden küçülmeye falan gitmiyoruz, öyle bir niyetimiz de değil.

Genç oyuncularımız var kullanmamız gerekenleri kullanacağız, kullanmamamız gerekenleri de kullanmayacağız. O yüzden bambaşka bir seziş oluşturulmasın bizim camiamızla ilgili. Biz önümüzdeki yıl şampiyonluğa oynayan bir kadro kuracağız. O yüzden herkesin bunun anlamasını istiyorum.”

Semih Can Yılmaz – Fadıl Pişkin
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.