Nottingham Forest Taraftarı İstanbul’da Sıcak Karşılama ve Ramazan Uyarısı
Nottingham Forest taraftarının İstanbul’daki sıcak karşılama ve Ramazan uyarısı: heyecanlı buluşma, destek dolu anlar ve dikkatli davranışlar.
UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Fenerbahçe ile karşılaşacak Nottingham Forest’ın İngiliz taraftarları İstanbul’a indiğinde sıcak bir karşılama ile karşılandı. Kentin nabzını hızlandıran görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı ve taraftarlar bu misafirperverliği memnuniyetle karşıladı. Bayraklı karşılama ile Sultanahmet Meydanı ve çevresindeki mekanlar Nottingham Forest bayraklarını asarak desteklerini gösterdi.
Birçok İngiliz taraftar, sosyal medyada “Fantastik karşılaşma” ve “İstanbul bizi evimizde hissettirdi” gibi mesajlarla duygularını ifade etti. Bayraklar altında verilen pozlar, maç öncesi motivasyonu artıran bir etki yarattı ve destekçiler teşekkürlerini dile getirdi. TARAFTARLAR İKİYE BÖLÜNDÜ Ancak bu jest, Türkiye’de bazı kesimlerce abartılı bulundu ve sosyal medyada “Misafirperverlik güzel ama bu kadar mı?” eleştirileri seslendi. Buna karşılık diğer taraftarlar, Türk misafirperverliğini övgüyle karşılayıp “helal olsun” diyerek takdirlerini gösterdi.
NOTTINGHAM’DAN RAMAZAN UYARISI Nottingham Forest, taraftarlarına yönelik bir çağrı yayımlayarak Ramazan ayı hassasiyetine dikkat çekti. Açıklamada, “Taraftar buluşma noktası Ayasofya Camii’nin karşısındaki Sultanahmet Meydanı’dır. Bugün Ramazan ayının ilk günüdür; meydanda alkol tüketilmemesi ve yerel geleneklere saygı gösterilmesi rica olunur. Saat 15.00’e kadar buluşma noktasında olun.” ifadeleri kullanıldı.