DOLAR 32,3997
EURO 34,7865
ALTIN 2.407,56
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Sentetik Kumaş Nedir? Sentetik Kumaş Özellikleri Nelerdir?

22.04.2020
A+
A-

Çok sayıda kimyasal işlemlerden geçerek üretimi gerçekleştirilen sentetik kumaş ayrı tatbik alanlarına sahiptir. Ayrıca sunduğu özellik ile beraber tekstil dünyasından mobilya dünyasına, akla gelebilecek daha çoğu ayrı yer için önemli bir potansiyel teşkil ediyor.

Sentetik Bez Nedir?

Odun hamurundan elde edilen selüloz zarfında üretimi gerçekleştirilen kumaşa sentetik kumaş denir. Saç teli değin minik lifler eşliğinde bir araya getirilerek hazırlanmış selülozik iplikler ile beraber üretimi sağlanır.

bununla birlikte sentetik bez bütün ve yarı sentetik olarak da 2 öbür seçenek üzerinden elde edilmektedir. Amaca alt olarak gündelik yaşamda öbür alanlarda kullanılır. Bu kumaş türü aynı zamanda rayon, viskos ve modal gibi o kadar fazla kumaş ad türleri üzerinden de bilinmektedir.

Sentetik Kumaş Özellikleri Nelerdir?

Keza jurnal kullanılan ürünler keza de kıyafet ya da mobilya için değerlendirilen sentetik kumaş, sağladığı böylece çok özellik ile dikkatleri üstüne topluyor.

– Parlak bir görünüme sahiptir.
– Canlı renklerle boyanabilme ayrıcalığı tanır.
– Nem alıkoyma özelliği yüksektir.
– Epeyce dayanıklıdır.

Bu ve yarı özellikleri ile bir takım kesim kadar beğenen bazıları kadar ise öyle istenmeyen bir bez türü olduğunu bildirmek muhtemel.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.