DOLAR 32,2064
EURO 35,1777
ALTIN 2.474,54
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C

Milano Moda Haftası: Dolce & Gabbana’nın gül bahçesi

29.02.2020
A+
A-
1Eda Özdemir - PembeNar Özel

Eda Özdemir – PembeNar Özel

İtalyan modacılar Domenico Dolce ve Stefano Gabbana tarafından kurulan Dolce & Gabbana, her sezon koleksiyonlarında İtalyan geleneklerini onurlandırır. Ancak bu koleksiyon neredeyse tamamen el sanatlarına adanmıştı. Defile boyunca arkaplanı; il calzolaio (kunduracı), la sarta (terzi), la magliaia (örgücü), la tessitrice (dokumacı), la cravattaia (kravat üreticisi) gibi zanaatkarların siyah beyaz videoları ile süsledi.

2

Tasarımcılar, taslaklarını İtalya’nın her yerindeki triko evlerine gönderdiklerini ve tasarımlarının gerçeğe dönüştükten sonra onları çok etkilediğini söylediler. Bu zanaatkar kucaklamayı bütün koleksiyonda görmek mümkün.

3

Dolce ve Gabbana il sarto/sarta’yı yani terzileri daima meşgul eden bir marka. Ancak bu sezonun farkı, terzinin tasarımlar üzerinde yaptığı çocuksu dokunuşlar ve görünümlerin çoğuna eşlik eden bağların vurguladığı bir duyarlılık…

4

Sanatsal kökenleri sayesinde şaşırtıcı ve ferahlatıcı bir koleksiyon sergileyen Dolce & Gabbana; tasarımları arasındaki eril ve dişil itişme; daha feminen bir yöne eğildi.

5
6
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.