DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Senelerdir beklenen iPhone özelliğine Apple müdahalesi

15.06.2020
A+
A-

Telefon ve FaceTime aramaları için hazırlanan arama kaydetme özelliği hukuki sorunlara sebep olabilir. Bazı kullanıcılar Apple’dan bu konu hakkında bir tanımlama bekliyor. Apple, WWDC 2020 etkinliğinde tartışmalara yol açan bu husus hakkında bir açıklama yapabilir.

Daha önce bu özelliğe ilişkin sızdırılan bir görüntüde böyle bir uygulamanın sadece kullanıcının iznine alt olarak kullanılabileceği ortaya çıkmıştı. Keza sorumluluğun kayıt işlemini kullanan kişiye ait olduğu bilgisi de bu görselde yer alıyordu.

Buna göre aramaları kaydeden bir birey, aradığı kişileri tescil işlemi hakkında bilgilendirmek zorunda. Ayrıyeten uyarı metninde şöyle bir mesaj da mevcut: “Ses kaydı özelliğinden yararlanan bu cihazın diğer bir birey tarafından kullanılmasına izin vermeyeceğinizi kabul ediyorsunuz.”

Bütün bu önlemlere karşın gerçi güvenlik konusunda endişelenen bir takım kullanıcıları rahatlatan bir haber ortaya çıktı. Ortaya atılan iddialara kadar bu özelliğin reel olduğu ama kendisinin sadece Apple çalışanları göre kullanılabileceği ifade edildi.

Çoğu kaynak bunun iOS 14’te karşılaşılabilecek olan potansiyel hataların düzeltilmesinde kullanılacağını düşünüyor. Buna ilave olarak görüntüde yer alan uyarı metninin Apple çalışanları için hazırlandığı söylendi.

iPhone arama kaydolma özelliği için ortaya atılan iddialar bir zaman daha gündemden düşmeyecek gibi duruyor. ABD’li teknoloji firmasından bu konu hakkında henüz bir tanımlama gelmedi. Gözler 22 Haziran 2020 tarihinde düzenlenecek olan WWDC etkinliğine çevrildi.

Sizce iOS 14 ile iPhone ikilisi arama kaydetme özelliği ile birlikte gelecek mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.