DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Selülitleri Gizlemek İçin Yapılacaklar

17.06.2020
A+
A-

Selülit; uyluk, kalça ve karın bölgesinde cilt altı yağ dokusunu etkileyerek portakal kabuğu gibi bir dış görünüş yaratan metabolik bozukluktur. Selülit oluşmasının kesin sebepleri bilinmesi de hormonal değişikliklerden kaynaklandığı bilinir. Kadınlarda daha fazla görülmesinin sebebi östrojen hormonunun yüksek olmasından kaynaklanır. Birçok kadının rahatsız olduğu bu görünümü ortadan kaldırmak için yapılacak yöntemler vardır. İşte selülitleri gizlemek için yapılacaklar…

Selülitleri Anlık Gizlemek için Ne Yapılır?

Yaz tatillerinde kusursuz bir vücutla tatil yapmak her kadının hayalidir. Tatile gitmeden kilo atamak orantılı görünmenizi sağlasa da ani kilo belirlemek selülit oluşmasına sebep olabilir. Çelimsiz kadınlarda selülit olmaz gibi bir yanlış olsa da selülit her kadında olabilecek bir sorundur. Eğer selülit sorununuz varsa anlık çözüm üretebilir, kusursuz görünüm kazanabilirsiniz. Yapmanız gereken işlemleri alımlılık salonuna gitmenize gerek kalmadan yapabilirsiniz.

Selülit görünümü kapatmanın en iyi yolu masaj yapmaktır. Çekicilik salonlarında yapılan işlemler de masaj yapmaktan ibarettir. Bunun için kullanabileceğiniz vakumlu masaj cihazları vardır. Kozmetik sektöründeki gelişmeler baştan sona selülit karşıtı kremleri de her tarafta bulabilirsiniz. Yerinde fiyatlara satılan bu kremlerle cildinize masaj yaparak selülit görünümünde derhal kurtulabilirsiniz. Ancak masaj yöntemi etkisini 1 saat göstereceği için uyumlu masaj yapmanız gerekiyor.

Selülit Gizleyen Masaj Nasıl Yapılır?

Selülit çoğu kadının başına gelebilecek deri sorunlarından biridir. Metabolik bir sorun olduğu için kalıcı olarak çözümünü üretmek muhtemel değildir. Ancak kullanabileceğiniz özel bakım ürünleri ve masaj etkisi ile selülitleri gizleyebilirsiniz. Selülitleri gizli tutmak için yapılacaklar selülit karşıtı kremleri uyumlu kullanmak olabileceği gibi doğal yöntemler de kullanabilirsiniz. Kullandığınız tüm ürünlerle ahenkli masaj yapmanız gerekiyor. Masaj sırasında cildinize zarar verebilecek ürünleri seçim etmeyin. Hassas bir cilde sahipseniz satın alacağınız bakım ürünleri cildinize uygun olmalıdır.
Selülit gizleyen masaj yapmadan başta cildinize uygun ürünler satın almanız gerekiyor. Dilerseniz portakal yağı, Hindistan cevizi yağı gibi doğal yağları da kullanabilirsiniz. Ürünleri selülit bölgesine masaj yaparak sürmeniz gerekiyor. Yarım saat dek bekledikten sonradan durulayabilirsiniz. Daha etkin sonuçlar elde etmek için çalışma yapmanız gerekiyor. Selülitleri gizli tutmak için egzersiz programlarını çoğu gerçekte bulmanız olası. Kendinize uygun bir egzersiz seçerek masaj yaptıktan sonradan alıştırma yapabilirsiniz.

Selülit Oluşması Nasıl Engellenir?

Selülit, hormonal bir sorun olduğu için alıkoymak epeyce zordur. Selülitleri alıkoymak için kilo vermeniz ani kilo kaybından dolayı daha çok oluşmasına sebep olabilir. Selülit oluşmasını müdahale etme zordur fakat sır olarak saklamak için yapabileceğiniz doğal yöntemler vardır. Selülitleri sır olarak saklamak için yapılacaklar evde kolaylıkla yapabileceğiniz yöntemlerdir.
• At kılı fırçası kullanarak gözeneklerin açılmasını ve yağların görünümünün azalmasını sağlayabilirsiniz.
• Selülit olan bölgeye kahve telvesi de uygulayarak gizlemeniz de olası. Kahve telvesini selülit olan bölgelere sürdükten daha sonra streç filmle sarın ve yarım saat değin bekledikten sonra durulayın.
• Selülit sır olarak saklamak için biberiye yağı kullanarak haftada bir kere masaj yapabilirsiniz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.