DOLAR 32,4027
EURO 34,6124
ALTIN 2.384,18
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Şeker Nasıl Bırakılır?

26.03.2021
A+
A-

Kovid-19 ile birlikte hayatımızın rutini değişti. Bu süre içinde daha sağlıklı beslenmeye özen göstermeliyiz. Özellikle beyin sağlığımıza dikkat edip şekeri hayatımızdan çıkarmalıyız. Peki şekeri 6 günde nasıl bırakabiliriz?

Sağlıklı işleyen bir beyin için şekeri bırakmamız gerekir. Şekeri günlük hayatımızdan olabildiğince uzak tutmalıyız. 

İlk adım, evinizdeki atıştırmalıkları bir kenara atmak. Böylece gereksiz kalorilere de veda etmiş oluyorsunuz. İlk gününüzde yorgunluk hissedebilirsiniz. Sade bir kahve içebilir, yürüyüşe çıkabilir veya biraz kestirebilirsiniz. Kan şekerinizin düşük olması da olası. Kan şekerini sabitleyen protein alımı için kuruyemişler ve kuru meyvelere atıştırmalık dolabınızda yer verin. İkinci gününde  tat alma tomurcukları şekere özlem duymaya başladıysa içeceklerinize tarçın veya vanilya özü ekleyebilir, doğal olarak tatlı yiyeceklerden deneyebilirsiniz. 

BİR PARÇA BİTTER ÇİKOLATA

Üçüncü güne geldiniz ve kararlı bir şekilde şeker tüketimini kontrol altında tutuyorsanız cesur olun. Bu noktada şekerli içecekleri de kendinize yasaklayın. Aromalı kahveler ve çaylar sandığınızdan daha fazla şeker içerir. Belki bir parça bitter çikolata günü kurtarmanıza yardımcı olur.

Dördüncü günde tatlı olmasa da şeker içeriği olan yiyecekleri keşfe çıkın. Yani gıdaların etiketlerini okuyun. Makarna sosları, hazır çorbalar ve ekmekler bile şeker içerebiliyor. Paketin içeriğine baktığınızda ‘şeker’ yazmıyor oluşu şeker içermediği anlamına da gelmez. Şekeri, früktoz, sukroz veya dekstroz gibi sonu ‘oz’ ile biten farklı kelimelerle arayın. Beşinci günde daha derinlerdeki şekeri düşünmeye başlayabilirsiniz. Un ve pirinç gibi rafine tahıllar da şeker içerir. Sabahları sade bir çayın yanında simit yediğinizde şeker tüketmiş olursunuz. Karbonhidratları tam tahıllı olanlar ile değiştirmeniz hem şekeri hem de kiloları hayatınızdan uzaklaştırmış olacaksınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.