DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Şeker Hastalığı Hastası Olanlar İçin Doğal İlaç Görevi Görüyor!

04.07.2020
A+
A-

Antioksidan özelliği ile öne meydana çıkan kimyon, aromatik tadı ve kendine has olan kokusuyla sofraların vazgeçilmez baharatları aralarında yer alıyor. Ortaçağ’dan bu yana kullanılan kimyon o dönemin Avrupası’nda sevgi ve sadakatin sembolü olarak kullanılıyordu. Anavatanı Akdeniz bölgesi ve Asya’nın batısı olsa da, asırlardır Eski Yunan, Roma ve Ortadoğu mutfağında çeşitli yemeklerde kullanılıyor. Türkiye’de ise Orta Anadolu’da kuru tarım alanlarında, bilhassa Eskişehir, Sivrihisar, Polatlı, Konya’da yetiştirilen kimyon lezzet vermesi için yemeklere ekleniyor. Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez, kimyonun merak edilen faydalarını sizin için anlattı. İşte ayrıntı…

DİYABET HASTASI OLANLAR İÇİN DOĞAL İLAÇ

Kimyon, içeriğinde bulunan biyoloji ile ilgili etkin bileşen olan kumin aldehit baştan sona diyabet oluşumuna niçin olan enzimleri engeller ve vücutta insülin üretimini karşılayan pankreasta yer alan beta hücrelerini koruyup, insülin düzeyinin artırılmasını sağlar. Bu sayede üzüm şekeri seviyesini teftiş altına alır. Şeker hastası olan kişiler derhal her yemekte kimyonu kullanabilir.

KOLESTEROL SEVİYESİNİ DENGELER

Kimyon, içeriğinde yer alan östrojen benzeri tesir yapan molekül fitoöstrojen ve antioksidan bileşenleri kuersetin ve luteolin doğruca yüksek kolesterolden korunmaya yardımcı olan mucize bir baharattır. Yapılan çalışmalar, kandaki kötü kolesterol olan LDL seviyesinin düşürüldüğünü ve bununla beraber kalp damar sağlığını negatif etkileyen kan yağları olan trigliserit düzeylerinin azaldığını ortaya koymuştur.

Yapılan başka bir araştırmada da 88 kadının üç aylık periyodda yoğurtla kimyon tüketmesi izlenmiş ve hem LDL’yi düşürdüğü ayrıca de iyi kolesterol olan HDL seviyesini yükselttiği görülmüştür. böylece yemeklerin yanında tükettiğiniz yoğurdun içerisine bir çay kaşığı kimyon ekleyebilirsiniz.

SAÇ VE CİLT SAĞLIĞINI KORUYOR

Kimyon, içeriğinde bulunan A, B, C, E vitaminleri, çinko ve selenyum açısından epeyce zengin olan içeriği sayesinde saç ve deri sağlığının korunmasını sağlar. bununla beraber bolca içerdiği fosfor doğru ciltteki sivilce, döküntü gibi sorunların giderilmesinde de yardımcı olur.

ÖDEM ATAR, GAZ SANCISINA İYİ GELİR

Sindirim sorunu yaşamış şahısların rahatlamasını sağlayan kimyon, oldukça etkin bir baharattır. Ayrıca tükürük salgısında bulunan keza de karaciğerde salgılanan, yağ sindiriminde tahsis bölge safranın uyarılmasını sağlayarak etkisini belirten kimyon, bu özelliği doğru yemeklerden sonradan yaşadığınız sindirim güçlüğü sorununu önleyebilir. bununla birlikte yağların sindirim sürecini de hızlandıran kimyon, kilo vermenize asistan olur. İdrar söktürücü özelliği de yer alan kimyon, gaz sancısına da iyi gelir.

SÜTÜ ARTIYOR

Yüksek oranda demir içeriğine sahip olan kimyon, özellikle gebelik ve emzirme döneminde olan kadınlar için oldukça faydalıdır. Aynı dönemde gereksinimi büyüyen bir diğer mikro gıda öğesi ise kalsiyum. Kalsiyum yeterli düzeyde alınamadığı vakit annede diş çürükleri, osteoporoz gibi hastalıklar gelişebilir. Dolayısıyla varlıklı kalsiyum içeriğine sahip olan kimyonu anneler yemeklere eklemeli. Bunun yanı sıra kimyon fitoöstrojen içeriği tamamen idrarla kalsiyum atımını azaltır, bu sayede kemiklerin güçlenmesine katkısı artar. bununla birlikte kimyon, içeriğinde yer alan timol adı verilen mucize bileşen doğru emzikli kadınlarda süt üretimini artırır. Kimyonun bal ile beraber tüketimi bu etkiyi daha da artırır.

ANTİOKSİDAN ETKİ

Kimyon, içeriğinde yer alan flavonoid ve polifenol bileşenler tamamen vücutta hasara niçin olan özgür radikallerle de savaşır. Antioksidan etkiye sahip olan kimyon, zerdeçal ve karabiberle birleştirildiği süre inflamasyona karşısında kalkan görevi görür. Bu sayede hipertansiyon, herif 2 şeker hastalığı, osteoporoz, Alzheimer gibi hastalıklardan korunmayı sağlar.

UYKUYU DÜZENE SOKAR

İçeriğinde bulunan esansiyel yağlar doğruca stresi önler, uykuya rahat bir şekilde dalmanızı sağlar. Kimyon, melatonin üretiminde atama bölge B vitaminleri içerir ve bu sayede uykunun düzene girmesini destekler.

İLİşKİLİ HABERLER Eklem ve Kemik Ağrıları İçin Doğal Çözüm!

Eklem ve Kemik Ağrıları İçin Doğal Çözüm!

Kolojen Eksikliği Eklem Ağrılarına Neden Oluyor

Kolojen Eksikliği Eklem Ağrılarına Niçin Oluyor

Bu Besinler Halsizliğe İyi Geliyor

Bu Besinler Halsizliğe İyi Geliyor

Bu Besinler Sayesinde Diş Çürüklerinden Kurtulun

Bu Besinler Doğru Diş Çürüklerinden Kurtulun

İLİşKİLİ GALERİLER Kanseri Def Eden Baharatlar

Kanseri Def Eden Baharatlar

Hangi Baharatlar Hangi Hastalığa İyi Gelir?

Hangi Baharatlar Hangi Hastalığa İyi Kazanç?

En Sevdiğiniz Baharatlar Aktara Gelmeden Önce Nasıl Görünüyor?

En Sevdiğiniz Baharatlar Aktara Gelmeden Önce Nasıl Görünüyor?

Metabolizma Hızlandırıcı Baharatlar

Metabolizma Hızlandırıcı Baharatlar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.