DOLAR 32,2478
EURO 34,7804
ALTIN 2.458,12
BIST 10.332,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Şehrinizin hava kalitesi artık cebinizde!

09.07.2018
A+
A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kullanıcıların yaşadıkları bölgenin hava kalitesi değerlerine anlık olarak erişim sağlamalarını mümkün hale getirecek yeni bir uygulamaya imza attı. Hali hazırda www.havaizleme.gov.tr adresi üzerinden erişilebilen Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı ölçüm sonuçlarına artık akıllı telefonlar için geliştirilen mobil uygulamalar üzerinden de bakılabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, uygulamanın Android için hazır olduğunu iOS çalışmalarının ise tamamlandığını ve çok yakında indirilebilir hale geleceğini ifade ediyor. Türkiye genelinde hava kalitesi verilerinin izlenebileceği uygulama ile konumunuza en yakın ölçüm istasyonunun ölçüm değerleri öğrenilebilecek. Ek olarak, güncel hava kalitesine göre aktivite önerilerinin görüntülenmesi sağlanıyor. Ölçüm istasyonu ile ilgili fotoğraf ve konum bazlı bildirim gönderilmesinin de uygulama ile sunulduğu ifade ediliyor.

Devlet hizmetlerinin yüzde 86’sı artık E-Devlet üzerinde!

E-Devlet son zamanlarda hizmet ağını genişleterek, birçok açıdan devletin sunduğu hizmetleri, internet bağlantısı kullanarak kolayca görmemizi sağlıyor.

Uygulamanın önemli bir özelliği daha bulunuyor. Bu özellik ile uygulamayı kullananlar bulunduğu bölgenin hava kalitesi değeri ile ilgili merak ettiklerini uygulama üzerinden Bakanlığa anında iletebilecek. Hava kalitesi değerlerinin Avrupa Birliği normlarına göre değerlendirildiğin de altı çiziliyor. Öztürk tarafından izleme istasyonları sayısının 2018 yılı sonuna kadar 300’den 330’a çıkartılacağı da paylaşılmış durumda.

Android için Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı uygulamasını Google Play üzerinden indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.