DOLAR 32,2831
EURO 34,8008
ALTIN 2.408,08
BIST 10.287,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Sarımsaklı Süt Astıma ve Eklemlere İyi Geliyor!

17.10.2021
A+
A-

Eklem ve astım ağrısı çekenler için en çok tercih edilen karışımlardan biri de sarımsaklı süt. Peki, sarımsaklı sütün faydaları nelerdir?

Ülkede herkes ballı sıcak sütle büyüdü. Ballı süt vücut direncini arttırır, cildi korur, sindirime yardımcı olur, kemikleri güçlendirir ve birçok şey. Ballı süt herkes tarafından biliniyorken en sağlıklı süt olan sarımsaklı süt çok az kişi tarafından biliniyor. Birçok şifası ve katkısı bulunan sarımsaklı süt, sarımsağın birçok kişi tarafından sevilmemesi insanların sarımsaklı sütü araştırmamasına neden oluyor. İsmi ilk kez duyulduğunda yüzü ekşiyenler yazının devamında ne kadar faydalı olduğunu görürse her gün içmeye başlar. 

SARIMSAKLI SÜT NEDİR?

Sarımsakla süt aklımıza yan yana gelmeyen ikililerden. Lakin süt ve sarımsak birlikte tüketildiğinde birçok şeyin devası olabiliyor. Sarımsaklı süt, bu iki ürünün ana malzeme olarak karıştırılmasıyla yapılır. Sarımsaklı süt doğal antibiyotiktir. Birçok soruna iyi gelir. Yapımı son derece basit olan sarımsaklı süt evde kolayca hazırlanabiliyor. Bu iki besinin kendi başına faydaları varken, birbirleriyle karıştırıldığında faydaları kat kat artıyor.

SARIMSAKLI SÜT İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

2 su bardağı süt

10 diş sarımsak

1 su bardağı su

Bal (her su bardağına bir yemek kaşığı bal tekabül ediyor)

SARIMSAKLI SÜT TARİFİ

Sarımsakların kabuklarını soyup ince şekilde kıyın. Sütü orta ateşte ısıtın ve içine kıyılmış sarımsakları ve suyu ilave edin. Karışım birkaç dakika karıştırın ve karışımı süzgeçten geçirerek sarımsakları ayıklayabilirsiniz. Kaynadığında içine balı ilave edin. Sarımsaklı sütünüz hazır. Sarımsaklı sütten doğru şekilde yararlanmak için her gün içmek en önemlisi.

SARIMSAKLI SÜTÜN FAYDALARI

-Sarımsak ve süt tek başına değerli birer ürünken karışımıyla birlikte şifa cenneti oluyor. İşte sarımsak sütünün faydaları:

-Sarımsaklı süt öksürük krizlerine birebir iyi gelir. Boğazlar için birebirdir.

-Kolesterolün dengelenmesine yardımcı olur

-Sindirimi rahatlatır ve kabız problemine kesin çözümdür

-On gün üst üste içerseniz sarımsaklı süt sizin akciğerinizdeki parazitleri ortalıktan kaldırır. 

-Kalp damar tıkanıklarına iyi gelir ve pıhtı oluşumunu durdurur

-Astım ve nefes darlığı sarımsaklı sütün en büyük şifalarındandır. Nefes almada sıkıntı yaşayan insanlar sarımsaklı sütle kendilerini rahatlatabilirler. Gece içmeden yatmak her zaman daha iyidir ama her an içebilirsiniz. 

-Sarımsak metabolizmayı harekete geçirdiği için kilo vermeniz için çok yardımcı olur. Tek başına içerek kilo veremezsiniz ama bir kilo verme programının yanında büyük bir ilaçtır. 

-Eklem ağrıları çeken insanlar için bulunmaz nimet sarımsaklı süttür. Bacaklarda, kalçada ve diğer yerlerde oluşan eklem ağrılarını düzeltir.

-Yorgunluk ve uykusuzluğa iyi geldiğini de belirtmekte fayda var.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.