DOLAR 32,2246
EURO 34,6415
ALTIN 2.395,57
BIST 10.242,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Sarımsak Tozunun Faydaları Herkesi Şaşırtıyor

02.06.2020
A+
A-

Dünya Sağlık Durumu Örgütü kadar açıklanan raporda herkesin günlük tüketmesi gerek besin listesinin ilk esnasında bulunan sarımsak, ağır kokusundan nedeniyle birçok birey kadar tüketilmese de sağlığa olan faydaları yadsınamayacak değin fazladır. Vücudu rahatsızlık ve kanserden koruyan bu doğaüstü besin, toz haline getirildiği vakit içeriğinde bulunan yağı ortaya çıkar ve faydası iki kat daha artar. Ülkemizin Kastamonu ilinde yetiştirilen sarımsağın ve sarımsak tozunun merak edilen faydalarını sizin için bir araya getirdik…

KAN AKIŞININ DÜZENLENMESİNİ SAĞLAR

Sarımsak tozu, içeriğinde anti-mikrobiyal bir uçtan bir uca kan basıncını düzenlenmesini sağlar. Bu özelliği doğru tansiyon, inme ve felç gibi sağlık durumu problemlerinin yaşanmasını engeller.

ENERJIK BİR İLTİHAP SÖKTÜRÜCÜDÜR

Sarımsak tozu epeyce güçlü bir cerahat sökücüdür. Bilhassa vücutta oluşan mevsimsel kaynaklı iltihapların çözülmesine tezgâhtar olarak vücuttan atılmasını sağlar.

ŞEKER HASTALIĞININ ORTAYA ÇIKMASINI ENGELLER

İnsülin direncinde ortaya çıkan dengesizlik şeker ve sıcacık şeker adında ciddi hastalıklara niçin olur. Uyumlu olarak tüketilen sarımsak tozu bu konuda da epeyce faydalıdır.

MİDE VE BAĞIRSAKLARDA HASTALIK RİSKİNİ AZALTIR

Sarımsağın çiğ olarak tüketilmesi enfeksiyonlu hücrelerin değil olmasını sağlamaktadır. Sarımsak bunun yanı sıra mide ve bağırsaklardaki hastalıkların yaşanma riskini de azaltır.

 

İLİşKİLİ HABERLER Süte Sarımsak Atarsanız Buna İyi Geliyor!

Süte Sarımsak Atarsanız Buna İyi Geliyor!

Sarımsağı Böyle Tüketin

Sarımsağı Böyle Tüketin

Baharatlı Sarımsaklı Tortilla Tarifi

Baharatlı Sarımsaklı Tortilla Tarifi

Coronavirüs, Sarımsak Fiyatını Artırdı

Coronavirüs, Sarımsak Fiyatını Artırdı

İLİşKİLİ GALERİLER Eldeki Soğan Sarımsak Kokusu Nasıl Geçer?

Eldeki Soğan Sarımsak Kokusu Nasıl Geçer?

Her Gün Sarımsak Suyu İçerseniz Ne Olur?

Her Gün Sarımsak Suyu İçerseniz Ne Olur?

Çatlak Ön Araba Camına Sarımsak Sürün

Çatlak Ön Otomobil Camına Sarımsak Sürün

Ağrıyan Kulağa Sarımsak Koyulursa Ne Olur?

Ağrıyan Kulağa Sarımsak Koyulursa Ne Olur?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.