DOLAR 32,3814
EURO 34,6862
ALTIN 2.410,10
BIST 10.098,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Coronavirüs Başka Hastalıklara Neden Oldu Mu?

19.06.2020
A+
A-

Günler boyunca evde kalmak zorunda olan halk müziği yaptırmaları gereken kontrollerini yaptırmakta oldukça gecikmiş olabilirler. bununla birlikte çocukların yaptırması gereken aşı da kısıtlamalardan kaynaklı olarak yapılmamış olabilir.

ENDİŞE DEPRESYONE SEBEP OLABİLİR

Salgın baştan başa günlük yaşamlarımızda değişmeler gözlendi. Bir Takım ahali uyku düzenlerinin bozulduğunu belirtirken diğer yanlamasına da daha uzun uyumaya fırsat bulduğunu söyleyenler de var. Böyle bir durumda uyku düzeninde bir bozulmanın olduğunu söyleyemeyiz.

Bu dönemde stres ve vesvese durumlarının fazla artı yaşandığını söyleyebiliriz. Bunlardan keskin olanlardan biri depresyondur. Yapılan araştırmalar gösteriyor ama bu salgın sürecinde bazı ülkelerde intihar olayları arttı. Evde kalmanın olumlu etkisi olarak bu hastalıkların gerçekten azalmış olabileceği düşünülüyor. Bu şart meslek stresinin azalması, açık havada yenen ağır ve yağlı yemeklerden uzaktan kalınması, hava kirliliğinin azalması, evde daha çok hareket etmeye başlanması, ilaçların ahenkli kullanılması gibi etkenlere bağlanıyor. Benzer şekilde tüketilen alkol ve sigara da epeyce risk yaratmaktadır. Evde kaldığımız zamanlarda insanların az hareketten kaynaklı olarak kilo aldığı söylenebilir.

EVDEKİ HAYAT DÜZENE GİRDİ

Dünya geneline baktığımızda coronavirüsün çıkmasıyla birlikte insanlarda “acaba bende coronavirüsü var mı” gibi endişelerin arttığı görülmektedir. Dolayısıyla hastanelere gereksiz acil başvuruların gerçekleştirildiği bir gerçektir. Bu da Hastalıktaki vaka sayılarının azalmasıyla ivedi başvurularda içten oranda azalma göstermiştir.

Evde kalmanın olumlu etkilerinden biri olarak bu hastalığın azaldığı düşünülmektedir. Bu hafıza beraberinde var olan meslek stresinde azalma, hazır beslenmeye son verme, ilaçların ahenkli kullanılması gibi etkenler gösteriliyor.

İLİşKİLİ HABERLER Pınar Deniz Pandemi Süreciyle İlgili Konuştu

Pınar Deniz Pandemi Süreciyle İlgili Konuştu

Pandemi İle Mücadelede Dünyadan Şaşırtan Detaylar

Pandemi İle Mücadelede Dünyadan Şaşırtıcı Detaylar

Kemiklerdeki Gizli Hastalık

Kemiklerdeki Sıcacık Hastalık

Coronavirüs Döneminde Sınav Kaygısı

Coronavirüs Döneminde Imtihan Kaygısı

İLİşKİLİ GALERİLER Herkesin Sinirine Dokuna 7 Kişisel Hijyen Yanılgısı

Herkesin Sinirine Dokuna 7 Bireysel Hijyen Yanılgısı

Bu Besinler Akciğerleri Tertemiz Yapıyor!

Bu Besinler Akciğerleri Tertemiz Yapıyor!

Pandemide Son Durum: ABD'de Salgını Önüne Geçilemiyor

Pandemide Son Durum: ABD’de Salgını Önüne Geçilemiyor

Dünya Genelinde Coronavirüse Yakalanan Kişi Sayısı Kaç Oldu?

Dünya Genelinde Coronavirüse Yakalanan Kişi Sayısı Kaç Oldu?

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.