Saramonic Blink 500 incelemesi Bilhassa içerik üreticilerinin mikrofonlardan en büyük beklentisi basit kullanılabilir olması ve basit…
Blink 500’ü uzun bir süredir deneyimledik. Yaptığımız birçok çekimde bu mikrofonu kullandık. Bu videoda incelemenin yanı sıra tecrübe odaklı kullanımımızdan bahsettik.
Şu Anda dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri “Saramonic Blink 500 incelemesi” baş başa bırakalım. İyi seyirler…
Video ekipmanları satın elde etmek için: https://ty.gl/5jludfxi
Saramonic Blink 500 özellikleri ile neler sunuyor?
Üstelik Blink 500’de çift vericili modeller de mevcut. Bu Nedenle iki kişiden benzer anda ses alarak tek alıcıya iletebiliyor. Bu Rode Wireless Go modelinde olmayan bir varyasyondu.
Gelelim benim kullanmış olduğum modele. Kullanmış olduğum modelin bütün ismi ise Saramonic Blink 500 B3 biçiminde. Bu model Lightning çıkışına ve tek vericiye sahip. Dolayısıyla ses kaydını iPhone aracılığıyla gerçekleştiriyorum.
Tasarım konusundaki deneyimlerimden açılmak istiyorum.
Alıcı ve verici minik boyutlara sahip olmasından nedeniyle taşınabilirlik konusunda beklentilere fazlasıyla karşılık ediyor. Cihazları cebinizde bile rahatlıkla taşıyabiliyorsunuz.
Dahası ben kutusunda meydana çıkan ekstra kablolu yaka mikrofonunu da yanımda taşımam rağmen herhangi bir güçlük çekmedim.
Bu konuda benim ihtiyaçlarıma fazlasıyla karşılık verdi.
Küçük ve hafif yapıdaki bu cihazlar taşıma kolaylığındaki başarısını uygulama tarafında da gösteriyor.
Alıcının üstünde herhangi bir tuşa yer verilmiyor. Dolayısıyla kullanımım boyunca alıcıyı iPhone’a takmam yeterli oldu.
Tabii verici üstünde bazı tuşlar mevcut. bu tuşlardan biri cihazı açıp kapatmanızı sağlıyor. Öteki iki tuş tamamen ise mikrofonun ses yüksekliğini artırıp azaltabiliyorsunuz. başkaca herhangi bir akort yapmanıza lüzum kalmıyor.
Ayrıca yaptığınız ses ayarını da vericinin üstündeki ışıklandırmadan takip edebiliyorsunuz.
Ben ses seviyesini her zaman en yüksekte tutuyorum, adeta hiç değiştirmedim ses seviyesini.
Ses seviyesini yüksekte tutmamın sebebi ise vericinin sesi kısık kaydetmesi. Vericinin dahili mikrofonu en yüksek ses seviyesinde tutmama karşın ses seviyesini birazcık düşük kaydediyor. Bu kayıtların sesini daha ardından güçlendirmek zorunda kaldım.
Alt ses her ne kadar daha sonra yükseltilse de kalitede herhangi bir şekilde kayıp olmuyor.
Lakin ben gerçi kutusundan meydana çıkan kablolu yaka mikrofonunu kullanmayı seçim ediyorum. Keza tişörte taktığımda vericiye kadar azıcık daha estetik duruyor, keza de daha yüksek sesle kaydediyor.
Şimdi daha iyi anlayabilmeniz, önce vericinin mikrofonu tarafından alınan ses kaydını, sonradan ise kutusunda çıkan kablolu yaka mikrofonu yoluyla alınan sesi dinleticem.
Saramonic Blink 500 ailesi temelinde ses performansından daha çok taşınabilirlik ve mobile odaklanmış bir mahsul. Sonuçta direkt olarak telefona peşine düşüp takip çalıştırabildiğiniz, kullanması kolay bir üründen bahsediyoruz. Bunu düşündüğümüzde ses konusunda da başarılı bir performans sergiliyor.
Son derece mobil olan üründen bir öteki beklentimiz de batarya olmalı.
Blink 500 ailesinde tip, takıldığı cihazdan zorlama alıyor. Şarj edilmeye gerek duymuyor. Ama vericiyi düzenli olarak şarja takmanız lüzum. Zaten 0’dan 100’e yaklaşık 1 saatte sorumluluk olabiliyor. Yani şarj konusunda beni sıkıntıya düşürmedi.
Şunu da belirtmeden geçirmek istemiyorum: Bu alıcıyı her kablo ile şarj edemiyorsunuz. Örneğin ben MacBook’un sorumluluk kablosu ile sorumluluk etmeyi denedim ama başarısız oldu. Kendi kutusundan çıkan USB Type-C şarj kablosunu kullanmanız gerekiyor. Uyarlayıcı fark etmiyor.
Gelelim batarya ömrüne. Verici bütün doymuş sorumluluk ile birlikte takriben 5 saatlik ömür sunuyor. Bu benim için tatmin edici oldu.
Stüdyo çekimlerimde sorumluluk sıkıntısı yaşamadım. Zaten şarjı sona ermek üzereyken verici üzerindeki ışıklandırmada uyarı görüyorsunuz. Mor ışık yanıp sönüyor.