Saraçhane’de Gösteri Sırasında 6 Polis Yaralandı
Saraçhane’de gerçekleşen gösteri sırasında 6 polis yaralandı. Olayın detayları ve son gelişmeler için haberimizi okuyun.
Saraçhane’de Gösterilerde 6 Polis Yaralandı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in İstanbul’un Fatih ilçesindeki Saraçhane Parkı’nda yapmış olduğu konuşmanın ardından, bir grup gösterici Taksim’e doğru yürümek istedi. Ancak, güvenlik güçlerinin bu yürüyüşe izin vermemesi üzerine gerginlik yaşandı. Polisin engellemeleriyle karşılaşan grup, olayların büyümesine neden oldu.
Yaşanan arbede sırasında, bazı göstericilerin polisin üzerine taş, su şişesi ve meşale fırlatması sonucu, çatışmada 6 polis memuru yaralandı. Yaralı polislerin durumu, olay yerinde bekleyen sağlık ekipleri tarafından anında müdahale edilerek kontrol altına alındı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Açıklama
Olayların ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınlayarak yaralanan polis memurlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yerlikaya’nın paylaşımında şu ifadelere yer verildi:
- “İstanbul Saraçhane’de bu akşam yapılan gösterilerde 6 polisimiz yaralandı.”
- “Ülkemizin huzur ve güvenliğinin teminatı olan kahraman polislerimiz, provokasyonlara karşı büyük bir ferasetle, sabırla, sağduyuyla karşı koymakta.”
- “Toplumsal olayların nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda örnek bir duruş sergilemektedir.”
- “Valimiz, Emniyet Müdürümüz ve polislerimiz halkımızın huzur ve güvenliği için görevlerinin başındalar ve öyle olmaya da devam edecekler.”
- “Yaralanan polislerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”
Bu olaylar, toplumda artan gerginliğin bir yansıması olarak değerlendirilirken, güvenlik güçlerinin görevi başında olduğu ve halkın huzurunu sağlamak için gereken önlemleri almaya devam edeceği vurgulandı.