DOLAR 32,2652
EURO 34,7842
ALTIN 2.411,76
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Sanatçılar ile köylüleri buluşturan köy

09.11.2018
A+
A-

Konya’nın Hüyük ilçesinde Beyşehir Gölü’ne kıyısı bulunan Çavuş Mahallesi’nde 9 yıl önce kurulan ve tamamı kerpiç evlerden oluşan “Sonsuz Şükran Köyü”, ortaya çıkış hikayesi, mimarisi ve düzenlenen etkinlikleriyle dikkati çekiyor. Yönetmen ve yapımcı Mehmet Taşdiken’in öncülüğünde kurulan, birkaçının daha inşasının tamamlanması ile 30 evden oluşacak köyde, her yıl yöre halkı ile birçok ünlü sanatçıyı bir araya getiren “Anadolu’ya Şükran Buluşmaları Festivali” ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Sanatçılar ile köylüleri buluşturan köy

Kent stresinden uzak yaşam sürüyorlar

class=’cf’>

Anadolu topraklarında doğmuş, bir süre yaşamış ve daha sonra büyük şehirlerde önemli konumlara gelmiş kişilere seslenen Taşdiken, şunları kaydetti: “Bu toprakların sizlere ihtiyacı var. Herkes doğduğu, çocukluğunun geçtiği köye veya kasabaya, mutlaka onur duyarak ve yörenin değerini bilerek o topraklar için bir şeyler yapmalı. Bunlar ekonomik projeler de olabilir kültürel projeler de olabilir. Bu hem orada yaşayan insanlar için hem ülke için son derece önemlidir. Biz kendi kültürümüzü, topraklarımızı, artık terk edilmeye yüz tutmuş köylerimizi mutlaka sahiplenmeliyiz. Onların yanında olduğumuzu göstermeli ve destek olmalıyız.”

Sanatçılar ile köylüleri buluşturan köy

Kerpiç köyün gece güzelliği

Sonsuz Şükran Köyü’nde Selçuklu mimari çizgileri de dikkate alınarak düz dam şeklinde inşa edilen evler, geleneksel kerpiç mimarisinin günümüzdeki önemli örnekleri arasında yer alıyor. Sakinlerine, kent yaşamından uzak huzurlu bir ortam sunan köy, gece güzelliği ile de dikkati çekiyor. Geceleri köyü aydınlatan sarı sokak lambaları ile kerpiç evlerin oluşturduğu otantik görünüm, fotoğraf tutkunlarına da eşsiz bir ortam oluşturuyor. Birçoğunda cumba bulunan ve her biri özgün tasarıma sahip kerpiç evlerin yer aldığı köyün üzerinde bazı geceler beliren ay, ayrı bir güzellik katıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.