DOLAR 32,5696
EURO 34,9577
ALTIN 2.423,62
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Sanat eseri gibi motosiklet: Auto Fabrica Type 11

17.05.2018
A+
A-

Prototype 1, Prototype 2 ve Prototype 3 adlarına sahip üç modelin Yamaha Yard Built projesi için üretildiğini belirtelim. Bu proje ile birbirinden yetenekli custom ustalarına modern Yamaha modellerini Yard Built özel versiyonları adı verilen motosikletlere dönüştürmesi için ilham verici fikirler sunuluyor. Bu motosikletlerden özellikle de Prototype 1 en radikal model olması ile diğerlerinin arasından sıyrılıyor.

Üretim öncesi Yamaha XSR9000 modeli verilen tasarımcılar, ilk olarak konsept motosiklet için bir tasarım çalışması gerçekleştirmiş. Auto Fabrica Type 11 Prototype 1, tankın içinden geçen ve yanlardan çıkan gidonları ile daha baştan farkını ortaya koyuyor. Autro Fabrica, Prototype 1 için tasarım sırasında herhangi bir kısıtlama istemediklerinin altını çiziyor. Ayrıca, konsept projenin temelinde tamamen form ve estetiğe odaklanma isteği ön plana çıkmış.

Prototype 2 ise Protype ile kıyaslandığında yollar için daha uygun bir model olarak tasarlanmış. Üretim Yamaha XSR900 tabanlı bu modelde Öhlins, K&N, Brembo ve Renthal gibi üreticilerden gelen bileşenler öne çıkıyor. Bu bileşenlerin Auto Fabrica özel üretimi alt şasi, stop lambası, Alcantara koltuk ve kuyruk ünitesi ile bir araya gelmesi ile harika bir motosiklet ortaya çıkmış. Radyatör ise 3 boyutlu basılmış karbon naylon alaşımı ile kaplanmış ve korunmuş durumda.

Prototype 3 ise Yamaha XS750 üzerine kurulu ve 1970’ler ile Prototyoe 1 ve Prototype 2 arasında bağı ortaya koyan yapıda. Bu model tarihi baştan yazmak için bir egzersiz olarak görülmüş. Bu motosikletin 1976’lardan çıkmış Prototype 1 DNA’sı taşıyan bir model olduğu ifade ediliyor.

Auto Fabrica Type 11 serisi motosikletler hakkında sizin düşünceleriniz neler?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.