DOLAR 32,2531
EURO 34,9990
ALTIN 2.476,96
BIST 10.558,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Samsung’dan Huawei karşıtı büyük adım Samsung, rakibi Huawei tarafından beğenilmeycek bir adım atmaya hazırlanıyor. Bu adımla birlikte dengeler…

10.07.2020
A+
A-

Samsung’dan gelen haberlerde, İngiltere tarafından değiştirilecek olan 5G altyapısı yerine kendi ekipmanlarını kurulabileceği söyleniyor. Halihazırda kurulu olan 5G altyapısındaki Huawei donanım ve ekipmanlarını kaldırma kararı alan İngiltere, bu ürünlerin yerine muadillerini yerleştirmek zorunda. Çünkü 5G altyapısının önemli bir kısmı Huawei ürünleriyle sağlanıyor.

Samsung tarafından, 5G altyapı sektöründe iyi bir konumda olunmak istendiği ve Huawei ekipmanlarının kaldırılma işini yapmak istediği belirtiliyor. Samsung’da üst yönetici görevi yürüten Woojune Kim yaptığı konuşmada, kesinlikle İngiliz operatörlere tedarik yapılabileceğini ve firmanın kaynaklarını 4G, 5G ve 6G çalışmalarına odaklandığını belirtti.

Şu anda Huawei, İngiltere’deki 5G alt yapısının yüzde 35’inde kullanılıyor. Operatörlerin değişim işlemine başladığında da çok yüksek maliyetlerle karşılaşacağı belirtiliyor. Corona virüs salgını nedeniyle bu sürecin uzayabileceği de öngörüler arasında.

Öte yandan muadil olarak görülen bir firma da Ericsson olmuştu. Ancak ABD ve İngiltere’nin, Samsung için karar verdiği söyleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.