DOLAR 32,5379
EURO 34,9850
ALTIN 2.429,46
BIST 9.805,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Akıllı Bileklik Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

28.06.2021
A+
A-

Teknoloji büyük bir hızla gelişirken, hayatımıza en büyük etkilerinden biri günlük hayatı kolaylaştıran teknolojik cihazlar oldu. Akıllı telefonlardan akıllı süpürgelere kadar uzayan listenin ilk sıralarında ise giyilebilir teknoloji ürünlerinin başında gelen akıllı bileklikler var.

Hem iş hayatında hem de kişisel kullanıma yönelik olarak pek çok kolaylık sunan akıllı bileklikler, sunduğu pratik çözümler ile her yaştan kullanıcının ilgisini çekiyor ve oldukça geniş bir hedef kitlesi var. Akıllı bileklikler birbirinden farklı modelleri ve farklı ihtiyaçlara yönelik fonksiyonları ile en çok tercih edilen giyilebilir teknoloji ürünlerinden biri.

Hitap ettiği geniş kitle ve farklı kullanım alanları, bu alandaki seçeneklerin de sayısını artırmış durumda. Bu da haliyle seçim yaparken pek çok kriteri gözden geçirmemiz gerektiğini gösteriyor. Sizin için akıllı bileklik seçerken dikkat etmeniz gereken bazı kriterleri listeledik.

Akıllı bileklik seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

akıllı bileklik

Akıllı bilekliklerin belli bir oranda suya karşı dayanıklı olması gerekir. Böylece el yıkama ya da spor aktivitelerinde oluşan terlemeler akıllı bilekliğe zarar vermez. Uzun süreli kullanımda da farkını gösteren bu özellik, akıllı bileklik seçiminde ilk göz atılan kriterlerden biri. Akıllı bilekliklerin telefon ile eşleşmesi ve bildirimleri alması gerekir. Stabil eşleşme sayesinde müzik kontrolü, mesajların görüntülenmesi, hareket tanımlama ya da egzersiz modları gibi bildirimlerine eş zamanlı olarak ulaşmak mümkün olur. Bu özellik akıllı bileklikleri pratik kılan en önemli özelliklerden biri ve bu sebeple stabil bir bağlantı kuran bir akıllı bilekliğe sahip olmak oldukça önemli. Tabii ki olmazsa olmazımız uzun pil ömrü. Bir akıllı bilekliğin pil ömrü ne kadar uzun olursa sunduğu kolaylıklardan yararlanma süresi de o kadar artacağı için pil ömrü de listemizde yer alan kriterlerden biri. Akıllı bileklik satın alırken mutlaka göz atmamız gereken bir diğer kriter ise ergonomik tasarım. Kolda rahat kullanım sunan ekran boyutu, ayarlanabilir kayışlar gibi kullanımı kolaylaştıracak detaylar da önemli. Son olarak da garanti süresi ve olası sorunların yaşanması durumunda destek alınabilecek bir teknik ekibin varlığı da kritik. Teknolojik cihazlarda bildiğiniz üzere her türden sorunla karşılaşmak mümkün. Bu sebeple bu maddemiz de dikkat edilmesi gereken en önemli başlıklardan biri.

Peki akıllı bilek kullanmanın avantajları neler?

akıllı bileklik

Akıllı bilekliklerin günlük hayatın içinde de iş hayatında da sağladığı pek çok kolaylık var. Örneğin telefon ile eş zamanlı çalışarak belirli uzaklıktan bildirimlerinizi kontrol edebilirsiniz. Nabız monitörü, kan – oksijen seviyesi ve kalp atışı başta olmak üzere sağlık ile ilgili pek çok veriyi sürekli güncel şekilde inceleyebilirsiniz. Bu özellikleri ile ekran üzerinden vücut değerlerinize bakabilir, akıllı sensörler sayesinde kolay kullanım sağlayabilirsiniz.

Ayrıca akıllı bileklikler ile spor aktivitelerinizi de takip edebilirsiniz. Adım sayma, egzersiz türü seçimi ve yakılan kalorilerin takip edilmesi gibi özellikler sayesinde egzersizlerinizi daha verimli hale getirebilirsiniz. Ufak hata payları olsa da elde ettiğiniz verileri güncel şekilde takip edebilirsiniz.

Akıllı bilekliklerin kullanımı kolay mı?

akıllı bileklik

Akıllı bilekliklerin kullanımı aslında son derece kolay. Ergonomik tasarımları sayesinde kolunuzda olduğunu unutacağınız kadar konforlu bir kullanım sunan akıllı bileklikler, bu yönüyle her an kolunuzda taşıyabileceğiniz bir teknoloji.

Akıllı bilekliklerin üzerinde yer alan dokunmatik ekranlar da kullanımı kolaylaştırırken aynı zamanda kullanıcı dostu arayüzleri sayesinde de hiç zorluk çekmemenizi sağlıyor.

Akıllı bileklikleri ayarlanabilir kayışları da kullanım kolaylığı sunan bir diğer etken. Uzun süre kolda kalacak şekilde dizayn edilen ayarlanabilir kayışlar, ciltte herhangi bir kızarıklığa ya da tahrişe sebep olmayacak materyallerden özel olarak üretiliyor.

Birkaç basit kurulum adımından sonra gönül rahatlığıyla kullanmaya başlayabileceğiniz akıllı bileklikler, telefona bakma süresini kısaltarak zamanı daha verimli kullanmanızı sağlıyor. Ayrıca tüm aramalarınızı ve bildirimlerinizi de rahatça bileğinizden yönetebiliyorsunuz.

Nereden uygun fiyatlı akıllı bileklik alabilirsiniz?

Kişisel kullanım için de iş hayatı için de avantajlar sunan akıllı bilekliklerin pek çok farklı ihtiyaca yönelik her bütçeye hitap eden çeşitleri var. Tabii ki akıllı bilekliklerin modeli, biçimi, türü, fonksiyonları ve markası başta olmak üzere pek çok kriter, fiyatların değişmesinde etkili oluyor. Eğer bütçenize uygun ve tüm ihtiyaçlarınıza cevap olacak bir akıllı bileklik arıyorsanız birbirinden uygun fiyatlı bileklikler için TOBB Güven Damgası sahibi Avansas’a göz atabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.