DOLAR 32,6013
EURO 34,8092
ALTIN 2.492,47
BIST 9.508,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Samsung’dan görüntü kalitesini değiştirecek hamle

24.09.2019
A+
A-

İnternet sitesi aracılığı ile bir duyuru yapan Samsung, ISOCELL Slim GH1 isimli bir kamera sensörü ürettiğini açıkladı. Buna ek olarak ISOCELL Plus teknolojisini kullanan cihazın 43.7 Megapiksel (7,968×5,480) olduğu ifade edildi.

Samsung cephesinden gelen bir başka bilgi ise yeni teknolojinin amacı ile alakalı. Bu sensörün özçekim (selfie) kameralarına uygun olarak üretildiğini belirten yetkililer, ISOCELL Slim GH1 altyapılı bir cihazın düşük ışık koşullarında 10.9 Megapiksel kalitesinde bir görüntü üretmesini bekliyor.

Bahse konu olan 10.9 Megapiksellik görüntü, 1.4 mikrometre piksel seviyesi eşliğinde ışığa duyarlılık gösterecek. Bunun dışında Samsung, ISOCELL Slim GH1 sensörünün üretimine bu yılın son günlerinde başlanacağını ilan etti.

Buradan hareketle yeni ekipmanın akıllı telefonlara geliş tarihi, muhtemelen, 2020 olacak. Daha önce 48 Megapiksel ve 64 Megapiksel sensörler adına 0.8 mikrometre pikseller içeren yapılar üreten Samsung, dünyanın ilk 0.7 mikrometre piksel tabanlı görüntü algılayıcısını sahaya sürdü.

Yeni ultra yüksek çözünürlüklü görüntü sensörü, ince ve tam ekranlı cihazlar için en uygun çözümü sağlamayı amaçlıyor. Elektronik görüntü sabitleme özelliği ile donatılan GH1, yüksek performanslı bir faz algılama sistemi sayesinde otomatik odaklama teknolojisinin doğru ve hızlı bir şekilde çalışmasını sağlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.