DOLAR 32,2640
EURO 34,7427
ALTIN 2.392,95
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Samsung Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-Hee Hayatını Kaybetti

25.10.2020
A+
A-

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olan Samsung’un Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-Hee’nin hayatını kaybettiği ifade edildi. Lee Kun-Hee’nin vefat haberini oğlu Lee Jae-yong verdi.

Samsung’un fiili anlamda başında bulunan Lee Jae-yong, gazetecilere yaptığı açıklamada 2014 yılından bu yana tedavi gören babasının hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Samsung Yönetim Kurulu Başkanı hayatını kaybetti

lee kun-hee, samsung yönetim kurulu başkanı

Lee Kun-Hee, teknoloji devine 1968 yılında ilk adımını atmış ve 19 yıl sonra, 1978’de yönetim kurulu başkanlığı koltuğunu babası Lee Byung-chul’dan devralmıştı. Samsung, Lee Kun-Hee’nin yönetiminde dünyanın en başarılı şirketlerinden bir tanesi olmayı başardı. Lee Kun-Hee yönetimindeki teknoloji devi, 2007 yılında Fortune dergisi tarafından hazırlanan Dünyanın En Büyük 100 Şirketi listesine girmeyi başardı.

Lee Kun-Hee, tüm bunnların yanı sıra geçmişte bir de rüşvet skandalına karışmıştı. Yöneticinin 2008 yılında vergi ödememek için savcı, hakim ve siyasetçilere rüşvet ödemeleri yaptığı iddia edilmişti. Bu iddialar sonrası Lee Kun-Hee hakkında bir soruşturma açılmış ve bu soruşturma kapsamında rüşvet fonu kurduğunu itiraf ederek şirketteki görevini bırakmıştı.

lee jae-yong

(Lee Jae-yong)

Aynı yıl içerisinde hakkında dava açılan Lee, finansal usulsüzlük yaptığını ve vergi kaçırdığını itiraf etmişti. Lee, yargılandığı mahkemece 3 yıl hapis ve 98 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Lee Kun-Hee, 2009 yılında dönemin Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak tarafından çıkarılan özel af ile beraat ettikten sonra 2010 yılında şirketin yönetim kurulu üyeliğine geri dönüş yaptı. 2014 yılında geçirdiği bir kalp kriziyle hastaneyi kaldırılan Lee Kun-Hee’nin yerine oğlu Lee Jae-yong vekalet ediyordu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.