DOLAR 32,5586
EURO 34,8470
ALTIN 2.431,51
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Samsung, Türkiye’ye yeni telefon sevkiyatını durduruyor mu? Rekabet Kurumu’nun Google için verdiği karar ve sonrasında Google’ın açıklamalarının ardından Samsung…

17.12.2019
A+
A-

Sektörden ismini açıklamadığımız kaynaklardan ve operatörlerden aldığımız duyumlara göre Samsung, Türkiye’ye yeni telefon sevkiyatını durduruyor ve önümüzdeki dönem yapacağı lansmanları da erteleyecek.

Bu duyuma yalanlama gelmemiş olsa da, Samsung’un yapmış olduğu açıklamada, Rekabet Kurumu’nun kararlarına göre hareket edildiği, şimdilik durdurma noktasında bir işlem olmadığı vurgulandı.

Ülkemize yeni telefon modelleri gelmeyecek mi?

Rekabet Kurumu’ndan Google açıklaması geldi

Rekabet Kurumu ile Google arasında yaşanan anlaşmazlık Samsung’a kadar yansıyarak büyük bir tedirginlik oluşturdu. Gözlerin çevrildiği Rekabet Kurumu Google için nihayet açıklama yaptı.

Rekabet Kurumu, Türkiye’de Google’ın mevcut anlaşmalarla faaliyet gösteremeyeceği yönünde bildirdiği karardan sonra Google, Türkiye’de yeni çıkacak Android cihaz modellerini onaylamayı durdurmuştu.

Durum şu an böyle iken, yeni gelecek modellerin sevkiyatlarının da durdurulması bir o kadar doğal gözüküyor.

Görünen o ki, Rekabet Kurumu ile Google, bir anlaşma yolu bulamazsa, ülkemize ya telefonlar özel bir yazılımla, Google Play Servisleri ön yüklü olmadan ülkemizde satılacak. Ya da haberini yaptığımız gibi konuları daha yaygın bir şekilde göreceğiz.

Ülkelere göre farklı yazılımlar yapıp, Google Play Servislerini de telefonlardan çıkartmak da üreticiler için istenilen bir durum değil.

Önümüzdeki dönemde yeni Android telefonların ülkemizde legal olarak satılmama sorunu ortaya çıkabilir. Bakalım bu sorun ne kadar devam edecek?

Google’dan Türkiye için yeni açıklama!

Android Türkiye’de bitiyor mu? son günlerin en popüler sorusu haline gelirken, Google’dan bir resmi açıklama daha geldi. Rekabet Kurumu ile Google arasında bir türlü anlaşma sağlanamıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.