DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Samsung One UI için ilk tanıtım videosu yayınlandı!

14.12.2018
A+
A-

Samsung’un Android 9.0 tabanlı yeni arayüzü One UI hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Samsung One UI ile birlikte, bambaşka bir akıllı telefon deneyimi yaşatacak olan teknoloji devi, söz konusu bu arayüzüne ait olan ilk tanıtım videosunu yayınladı.

Hemen aşağıdan izleyebileceğiniz tanıtım videosunda da görebileceğiniz üzere, Samsung‘un ağırlık olarak tek elle kullanılabilirlik konusu üzerinde durduğunu belirtelim.

Bunun haricinde, yeni güncelleme ile birlikte bizlere sunulacak olan önemli özelliklerden de kısaca bahseden teknoloji devi, yeni arayüzüyle birlikte fark yaratmayı hedefliyor. İşte karşınızda, Samsung‘un yeni Android tabanlı arayüzü için yayınlamış olduğu ilk tanıtım videosu!

Samsung One UI arayüzü neler sunuyor?

Samsung yeni Android arayüzü One UI ile görünümü daha da sadeleştirip, tek elle kullanım kolaylaştırmayı amaçlıyor. Android’e gelen katlanabilir telefon desteği, Samsung’un yeni arayüzünde de destekleniyor. Samsung2019 yılı içerisinde katlanabilir telefon modelleriyle karşımızda olacak. Yeni arayüz bu modellerde de kullanılacak.

Özellikle arayüz tanıtılırken, günlük hayatta sıklıkla kullanılan butonların ekranın yarısından aşağısına yerleştirildiği vurgusu dikkat çekti. Artık telefonlar günümüzde büyüyen yapılarıyla tek elimizle zor kullanılacak hale geldi.

Sürekli basılan butonların da ekranda yukarıda yer alması, kullanımı özellikle tek el ile kullanımı daha da zorlaştırıyor. Samsung yeni Android arayüzü ile bu konuya özen göstermiş ve tasarım dilinin ana hattını oluşturmuş.

Ayrıca yeni arayüzde karanlık / gece teması da bulunacak. Bununla beraber simgelerin de yeniden tasarlandığı, arayüzde yuvarlak köşeli hatların dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Simgelerle beraber fontlar da yenileniyor.

Samsung One UI hangi modeller için yayınlanacak?

Samsung’un söz konusu yeni Android arayüzü ilk etapta Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus için modelleri için beta olarak yayınlanmaya başlandı.

Daha sonrasında ise Note 9 için başlatılan Android Pie beta güncellemesi ile birlikte kullanıcılara sunulan yeni arayüz, önümüzdeki yıl içerisinde Galaxy S8+ ve Galaxy S8 Plus kullanıcıları için de yayınlanacağı müjdelendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.