DOLAR 32,2039
EURO 35,0603
ALTIN 2.471,45
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Samsung, karnesini aldı: İşte 2020’nin birincil çeyreği Samsung, LPDDR RAM üretimi konusunda faaliyet göstermeye devam ediyor. Rakiplerini sollamayı başaran…

03.07.2020
A+
A-

Birçok elektronik mahsul için üretilen ve dilimize rastgele erişimli hafıza olarak geçen RAM, depolanan bilgilere seri bir şekilde ulaşılmasını sağlıyor. Bu bağlamda kendisinin zeki telefonlar için de olmazsa olmaz bir bileşen olduğu biliniyor.

Huawei ile olan rekabetinde istediği sonuçları elde edemeyen Güney Koreli firma, zeki telefonlar için üretilen RAM bileşenleri konusunda en iyi olduğunu bir kere daha doğruladı. Samsung, bu pazarın tamamını simgeleyen yüzde 100’lük dilim içerisinde yüzde 50’den fazla bir paya sahip.

Samsung’un en dişli rakiplerinden biri olan SK Hynix, ikinciliğe yerleşti. Bu pazarın üçüncülük koltuğunda Micron Technology oturuyor. Bu üç markanın LPDDR RAM pazarından elde ettiği toplam kazanç, bu pazardan kazanılan toplam gelirin yüzde 84’ünü oluşturuyor.

Samsung’un bu pazardan elde ettiği gelir payı yüzde 55 olarak açıklandı. SK Hynix’in yüzde 25 ile ikinci sırada yer aldığı öğrenildi. Micron Technology ise yüzde 19’luk gelir payı ile üçüncü sırada oturuyor.

Bu sektörden elde edilen toplam gelirde, kullanıcıların ve üreticilerin başka ürünler ile ilgilenmesinden nedeniyle, yüzde 4 oranında bir düşüş tespit edildi. Ayrıca Corona virüsü yüzünden akıllı telefon satışları da bir hayli düştü.

Bunların dışında Samsung’un portatif veri depolama aygıtı (USB) pazarında da lider olduğu ortaya çıktı. Strategy Analytics göre yayımlanan raporda, Samsung’un USB satışları baştan sona elde ettiği kazanç payının yüzde 44 olduğu belirtildi.

Toshiba’nın USB satışlarındaki gelir payı yüzde 25 olarak açıklandı. Bu kategoride üçüncü sırada yer alan markanın SK Hynix olduğu ifade edildi. SK Hynix’in kazanç payı yüzde 16 olarak belirtildi.

Zeki telefon satışlarının önümüzdeki birkaç ay içinde daha da düşmesi ve mobil cihazlar için üretilen RAM’lere olan talebin azalması bekleniyor. Sizce Samsung akıllı telefon satışları hususunda düşüş yaşayacak mı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.