DOLAR 32,2467
EURO 34,6553
ALTIN 2.398,66
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Samsung Galaxy X konsept görselleri büyülüyor!

16.08.2018
A+
A-
İlk katlanabilir telefon Samsung’dan gelmeyebilir

Galaxy X adı altında katlanabilir yapıda telefon üreteceği iddia edilen Samsung’un karşısına çok ciddi bir rakip çıkıyor. Eğer iddialar doğru ise, ilk katlanabilir telefon Samsung üretimi olmayabilir.

Alman web sitesi NieuweMobiel ile tasarımcı Jonas Dahnert iş birliği ile hazırlanan Galaxy X konsept görselleri, cihazın gerçekte neye benzeyebileceği konusunda fikir sahibi olmamızı sağlıyor. Şu an için Galaxy X olarak anılan ancak Galaxy F adıyla da gelme ihtimali olan akıllı telefon yepyeni bir kullanım deneyiminin öncüsü olabilir. F harfinin İngilizce “foldable” yani katlanabilir anlamına geldiği ancak X harfinin daha tercih edilir olabileceği ifade ediliyor.

Çeşitli görsellerde akıllı telefonun katlanmış, açılmış ve 90 derece açı ile duran hallerini görmek mümkün. Yine altını çizmek gerek; bunlar sızdırılmış olan görseller değil. Sadece Samsung tarafından patent başvurusu yapılan, patenti alınmış katlanabilir telefon patentleri ve şemalarından hareketle hazırlanmış görseller.

Cihaz katlandığında, ekranın tam olarak katlanmaması da dikkatinizi çekmiştir. Aynı Microsoft Surface Book’ta olduğu gibi hafif bir açıklık kalıyor. Bunun sebebi olarak cihazın aslında ortadan tam olarak katlanmaması gösteriliyor. Yani panelin bir kısmı hala açıkta kalıyor. Bu da alt kısımdaki medya tuşlarının ya da bildirimlerin görülebilir kalmasını mümkün kılıyor. Parmak izi okuyucu ise cihazın arkasında kalıyor. Şirketin ayrıca bir ekrandan parmak izi çözünü sunabileceği düşünülüyor. 2 önde ve 2 arkada olmak üzere toplamda 4 kamera da konseptte yer bulmuş.

Samsung Galaxy Note 9 kutusundan çıkıyor!

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy Note 9 kutusundan çıkıyor! Türkiye’de satışa sunulan Galaxy Note 9’un kutu içeriği nasıl?

Daha önceki söylentiler cihazda 7 inç veya daha büyük dokunmatik ekran sunulacağı ve 21:9 görüntü oranı ile 3360 x 1440 çözünürlük sunulacağı yönündeydi.  Bataryanın da 3,000 ile 6,000 mAh arasında olacağı tahmin ediliyor. İleri sürülen fiyat ise oldukça can sıkıcı diyebiliriz. Cihazın 1,850 dolar fiyat etiketine sahip olabileceği düşünülüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.