DOLAR 32,5866
EURO 34,8157
ALTIN 2.414,03
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Samsung, Galaxy S4 sahipleri için ödeme yapacak

03.10.2019
A+
A-

Samsung, S ailesinin en yeni üyeleri ile şu sıralar pazarlarda rakipleri ile mücadele ediyor. Galaxy S10 ailesi en popüler modeller arasında yer alırken, geçmişten bir haber Samsung’un başını ağrıttı.

2013 yılında piyasaya sürülen Galaxy S4 modelin performans testlerini abarttığı gerekçesi ile Samsung’a açılan dava sonuçlandı. Bu dava sonucunda mahkeme Samsung’un yanlış bilgi verdiği kararı alındı. Galaxy S4 modelinin GPU ve CPU değerlerini abarttığı söylenen Samsung, toplamda 13.4 milyon dolar ödeyecek. Mahkeme bu ödeme ile birlikte Galaxy S4 sahiplerine de toplamda 2.8 milyon dolar ödenmesine karar verdi. Bu ceza bölündüğünde bir Galaxy S4 sahibine yaklaşık 10 dolarlık bir ödeme çıkıyor. Mahkeme aynı zamanda Samsung’a 10.4 milyon dolarlık ihtiyati tedbir de koydu.

Galaxy S4 sahipleri ilerleyen günlerden alacakları ödeme ile ilgili bir e-posta alacak. Samsung bu posta ile ödemenin nasıl yapılacağını söyleyecek.

Galaxy S4 performans testi sonuçları

Gücünü Exynos 5410 işlemciden alan Galaxy S4’te PowerVR SGX 544MP3 grafik birimi kullanılıyor. Normalde 480 MHz hızda çalışan bu grafik biriminin overclock edildiği ve sonrasında performans testine girdiği ortaya çıktı. Overclock’un ardından hızın 533 MHz’ye çıktığını söyleyelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.