DOLAR 32,2516
EURO 34,7410
ALTIN 2.445,12
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 22°C

Samsung Galaxy S10 modelinden önemli gelişme!

18.10.2018
A+
A-

Galaxy S8+ modeli ile baştan aşağıya yenilenen bir tasarım anlayışı ile kullanıcıların karşısına çıkan Samsung, Galaxy S10 ile yeniden devrim niteliğindeki yeniliklere imza atmayı hedefliyor.

Samsung 7 nm işlemci üretimine başlıyor!

Samsung çip üretiminde 7 nanometre seviyesine ulaştı. Çiplerin üretiminde EUV tabanlı baskı kullanılıyor. Ortaya çıkan bilgiye göre, Samsung 7 nanometre işlemci üretecek!

Bugüne kadar yapılan birçok sızıntıda Galaxy S10 özelliklerinden biri ise ekrana entegre edilmiş parmak izi okuyucusu olarak gösteriliyor. Bugün yapılan sızıntıda da son zamanlarda sızıntılara konu olan bu özelliğin doğrulandığını görmekteyiz.

Samsung, Galaxy S10 ile birlikte ekrandan parmak izi okuma teknolojine geçecek. Kullanıcılara sunulacak olan bu yenilik hakkında paylaşılan raporlara bakacak olursak, Samsung‘un bu konuda alanının en iyisi olacağı iddia ediliyor.

Samsung tarafından alınan patent ile birlikte ekrana gömülü olarak karşımıza çıkan parmak izi okuyucusu ilk olarak Galaxy S9 ile piyasaya sürüleceği konuşuluyordu.

Fakat, yaşadığı bir takım aksiliklerden dolayı bu özelliği sunamayan Samsung’un, bu özelliği büyük ihtimalle, Galaxy S10 modelleri ile kullanacağı belirtiliyor. Rakiplerinin krandan parmak izi okuyan telefonları piyasaya sürmesi üzerine teknoloji devinden de benzer bir hamle gelmesi de ön görülüyor.

Samsung Galaxy S10 ekrandan parmak izi okuma

Ancak bu teknolojinin şimdilik geliştirme sürecinde olduğunu da belirtmekte yarar var.  Samsung bu yılda parmak izi okuyucusunu yeni amiral gemisi için yetiştiremese de, bu teknolojinin Galaxy Note 10 modelinde yer alacağı da kesin gözle bakılıyor.

Paylaşılan patent görsellerini incelediğimizde ise, bir önceki Galaxy modellerinde yer alan ana ekran tuşu gibi, bu parmak izi tarayıcısı da basmaya duyarlı olacak.

Bugün paylaşılan raporda da görebileceğiniz üzere geliştirilen parmak izi teknolojisinin biyometrik değil ultrasonik sensörler içereceği de ayrıca belirtiliyor. Ultrasonik sensörler sayesinde daha hızlı ve güvenli bir parmak izi tarayıcısı deneyimini kullanıcılarına yaşatacak olan Samsung, bu konuda tüm dikkatleri üzerine çekmeyi hedefliyor.

Qualcomm’un geliştireceği üçüncü nesil sensörleri ile gelecek olan S10 parmak izi tarayıcısı, piyasadaki rakiplerine nazaran daha hızlı çalışacak. Ultrasonik sensörler sayesinde, her türlü koşulda rahatlıkla çalışabilecek olan parmak izi tarayıcısı, güvenlik konusunda da oldukça ön plana çıkacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.