DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Samsung Galaxy Note 20 için sürpriz iddia! Samsung Galaxy Note 20 işlemcisi için yayılan bir söylenti ortalığı karıştırdı. Bu söylenti, zeki …

28.04.2020
A+
A-

ARA SIRA Qualcomm’un Snapdragon işlemcileri ile iş birliği yapan Samsung, bu yılın birincil günlerinde Galaxy S20 serisini tanıttı. Bu seride Snapdragon 865 kullanıldı. S20 ailesini destekleyen bu işlemcide toplam 8 adet çekirdek yer alıyor.

Bu işlemcideki en yüksek performanslı tek çekirdek olan Kryo 585, 2.84 GHz hızında çalışıyor. Diğer 3 Kryo 585 çekirdeği ise 2.4 GHz hızında hizmet veriyor. Geriye Doğru kalan diğer 4 Kryo çekirdeği ise baskı tasarrufuna odaklanıyor.

Enerji tasarrufuna odaklanan Kryo 585 çekirdekleri, 1.8 GHz hızında çalışıyor. Bu bağlamda Samsung’a önemli bir destek veren Snapdragon 865, bazı pazarlarda yerini Exynos 990’a bırakıyor. Hatırlanacağı üzere kendisini Galaxy S20’de tanımıştık.

7 nm EUV fabrikasyon süreci ile üretilen Exynos 990, Samsung’un imzasını taşıyor. Transistör sayısı konusunda epeyce iyi olan bu işlemcinin bünyesinde 2 adet Exynos M5, 2 adet Cortex A76 ve 4 adet Cortex A55 çekirdek bulunuyor.

Snapdragon 865’e göre daha düşük performans ve daha yüksek baskı tüketimi sergilediği yönünde bir idrak yaratıcı Exynos 990, iddialara göre daha gelişmiş bir hali ile Galaxy Note 20 modellerini destekleyecek.

Samsung, Güney Koreli kaynakların verdiği bilgilere kadar henüz detayları belirli olmayan Exynos 992’ye geçiş yapabilir. Yeni işlemci, şimdiden Exynos 990’nın gelişmiş versiyonu olarak adlandırılıyor.

Güney Koreli firmanın son birkaç aydır Exynos 992 işlemcisi üzerinde çalıştığı bildirildi. Tecrübeli şirket hemen şimdi bu işlemci hakkında bir tanımlama yapmış olmasa da iddialar bu donanımın 6 nm fabrikasyon süreci ile üretileceği yönünde.

Buradan hareketle transistör sayısının artacağı öngörülüyor. Bu sayının artması, enerji tasarrufu ve yüksek performans için çok kayda değer. başkaca yayımlanan raporlar, Exynos 992’nin Snapdragon 865 işlemcisine tarafından yüzde 1 ila yüzde 3 daha yüksek performans göstereceğini belirtiyor.

Yeni işlemci, söylentilere kadar selefi Exynos 990’dan daha bereketli bir tasarıma sahip olacak. Daha iyi bir tasarımın verimliliği artırdığı biliniyor. Qualcomm’un Snapdragon 865+ için düzenleyeceği tanıtım etkinliğinin gecikmesi, Samsung’un bu işlemciye geçme kararı almasındaki en kayda değer faktör olabilir.

Samsung Galaxy Note 20’nin ağustos ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.