DOLAR 32,4572
EURO 34,6388
ALTIN 2.390,88
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Samsung, Apple’ı dördüncü yaptı

23.03.2020
A+
A-

Counterpoint Research‘ün son yayınlanan akıllı telefon işlemci raporuna göre, Samsung global mobil işlemci pazarında 2019 itibariyle yüzde 14.1’lik paya sahip. Bu da daha önce üçüncü sırada konumlanan Apple’ın bir adım geride kaldığını gösteriyor. Apple’ın pazar payı ise yüzde 13.1. Samsung’un pazar payı 2,2 puan artış gösterdi, Apple’da ise bu 0,5 puan azalma olarak karşımıza çıktı.

Liderlik kürsüsünün ilk iki sırasında ise Qualcomm ve MediaTek yer alıyor. İkilinin pazar payları sırasıyla yüzde 33.4 ve yüzde 24.6.

Samsung bildiğiniz gibi akıllı telefonlar için Exynos işlemciler üretiyor. Bu işlemciler Meizu ve Vivo gibi akıllı telefon modellerinde de kullanılıyor. Ayrıca şirket işlemcilerini Galaxy S20 ailesi de dahil birçok modelinde kullanıyor. Az sayıdaki Samsung modelinde ise MediaTek ve Qualcomm markalı işlemcilere yer veriliyor.

Son olarak tanıtılan Galaxy S20 ailesinde satışa sunulduğu pazara göre işlemci seçeneği de değişiyor. Çin, Kore ve ABD dışındaki pazarlarda telefonlar gücünü Exynos 990’dan alıyor. Söz konusu pazarlarda ise telefonlarda Snapdragon 865 kullanılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.