DOLAR 32,2699
EURO 34,7305
ALTIN 2.400,34
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Samsung, Akıllı Telefonları Araba Anahtarına Dönüşturen Özelliğini ‘Kısmen’ Kullanıma Sundu

30.09.2021
A+
A-

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bir süre önce yaptığı bir açıklama ile bazı Samsung telefonların dijital araba anahtarı olarak kullanılabileceğini duyurmuştu. Şirketin yaptığı açıklamalara göre bu özellik, araç sahiplerinin işini kolaylaştıracak, fiziki anahtar taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıracaktı. Şimdi beklenen oldu ve Samsung, yeni özelliğini  Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy Z Fold 3Galaxy Z Flip 3 ve Galaxy Note 20 Ultra için yayınladı.

Samsung tarafından yapılan açıklamalara göre dijital anahtar özelliği, başlangıç aşamasında Audi, BMW, Genesis ve Ford tarafından üretilmiş olan bazı araçlarda kullanılabilecekti. Az önce bahsettiğimiz akıllı telefonlara sunulan özellik, şu an için yalnızca Genesis GV60 isimli lüks elektrik motorlu otomobilde kullanılabiliyor. Samsung, özelliğin kullanılabilirliğini ilerleyen dönemlerde artıracak.

Samsung Dijital Anahtar, kullanıcıya tam olarak ne sunuyor?

Samsung Dijital Anahtar

Samsung’un şimdilik yalnızca Güney Kore’de kullanılabilen Dijital Anahtar özelliği, tanımlanan bir otomobilin kapılarının uzaktan açılmasını, motorun çalıştırılmasını ve büyük otoparklarda araçların unutulması gibi durumlarda kornanın çalınabilmesini sağlıyor. Akıllı telefonların çalınma olasılığını da göz önünde bulunduran şirket, Dijital Anahtar’da kullandığı özel bir sistem ile söz konusu özelliğin başka birisi tarafından kullanılmasını da engelliyor.

Bu arada, bu etkileyici özellik şimdilik Samsung’a özel olsa da ilerleyen dönemlerde bu durum değişecek gibi görünüyor. Zira Google, I/O 2021’de duyurduğu Android 12‘nin özelliklerinden bir tanesinin de bu sistem olacağını açıklamıştı. Android 12’nin yayınlanması ile birlikte bu özelliğin tüm Android ekosistemine ulaşma ihtimali olduğunu belirtmeden geçmeyelim…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.