DOLAR 32,5195
EURO 34,7843
ALTIN 2.502,09
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Huawei’den akıllı otomobil hamlesi! iOS’a rakip mi? Huawei, akıllı otomobil ve katlanabilir telefon adına sürpriz çalışmalara imza atıyor. Çinli firmanın…

18.07.2020
A+
A-

ABD’li şirketlere Huawei tarafından üretilen 5G teknolojisini kullanmama emri veren Donald Trump, bu tutumunu sürdürüyor. Akıllı telefon pazarında Samsung’u geçmeyi başaran 33 yıllık marka, otomobiller ve katlanabilir cihazlarla ilgili bazı patentler aldı.

Yayımlanan bilgilere göre Huawei’nin aldığı patentler üç bölümden oluşuyor. Bu bölümler arasında icat patenti, destek patenti ve dış görünüm patenti yer alıyor. İcat patenti kategorisi için alınan patentler oldukça dikkat çekti.

Huawei’nin bu kategori için aldığı patentler arasında bulunan sistemler şu şekilde:

— Anahtar erişimini ve cihazı kontrol etme yöntemi
— Araç konumlandırma metodu
— Cihaz kontrolcüsü
— Akıllı otomobil

— Akıllı otomobil sistemi
Kablosuz şarj yöntemi
— Elektronik ekipman
Çok çekirdekli yonga
Programlama (zamanlama) sistemi

Destek patenti kategorisine baktığımızda bizi katlanabilen elektronik ekipman, orta büyüklükte çerçeve, arka kapak, araç içi anten modülü ve araç içi iletişim terminali karşılıyor. Buradan hareketle Huawei’nin katlanabilir telefonlar üzerinde de çalıştığını anlayabiliyoruz.

“Katlanabilen elektronik ekipman” tamlaması elbette sadece akıllı telefon ile sınırlı olmayabilir. Ayrıca akıllı otomobillere eşlik edeceği belirtilen akıllı otomobil sisteminin iOS 14 sürümünde bulunan CarKey (dijital anahtar) yazılımına rakip olabileceği söyleniyor.

Dış görünüm patentinde ise masaüstü bilgisayar, masaüstü bilgisayar sunucusu, dizüstü bilgisayar ve kullanıcılar için hazırlanmış olan grafik arayüzü gibi bilgisayarlar adına tasarlanan sistemler mevcut. Huawei’den bu patentler hakkında detaylı bir açıklama gelmedi.

Birçok kullanıcı, akıllı otomobil ve akıllı otomobil sistemi konularında bilgi almak istiyor. Zira Huawei bu patentler ile neyi amaçlıyor henüz tam olarak belli değil. Huawei’den Apple’ın CarKey projesini veya Tesla’yı hedef alan bir yenilik görebiliriz.

Bilindiği üzere Huawei tarafından üretilen bir CarKey sistemi var ancak Çinli şirketin “akıllı otomobil sistemi patenti” ile tam olarak neyi hedeflediği bilinmiyor. Önümüzdeki günlerde Apple CarKey’e alternatif bir sistem mi geliyor yoksa Huawei Smart Car isimli bir akıllı otomobil modeli mi geliyor göreceğiz.

Akıllı otomobiller üzerinde çalışmalarına devam eden Huawei, Audi ile bir iş birliği anlaşması imzalamıştı. Bu konu için özel bir departman kuran Çinli şirketin bu patentler ile neler yapacağını analiz edebilmek için biraz bekleyeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.